Boompalen kopen

Onze boompalen zijn glad gefreesd, gepunt en onder druk geïmpregneerd. Door het impregneren gaan de palen langer mee en kunt u ze in de grond plaatsen. De palen zijn op verschillende manieren te gebruiken, zoals boompalen, heiningpalen, weidepalen, afrasteringspalen of om een dierenverblijf te maken. Het hout voor de palen komt uit Oost-Europa en heeft een FSC keurmerk. Het komt dus uit duurzaam beheerde bossen en is het van uitstekende duurzame kwaliteit. Schrik niet als de palen bij warm weer scheuren gaan vertonen. Dit natuurlijke proces is niet te voorkomen. Bij vochtig weer kunnen de scheuren weer dichttrekken. Gelukkig is een boompaal met scheuren net zo sterk als zonder.

Boompalen en windrichting

Wanneer u boompalen gaat kopen bij Arends Natuurlijk, dan is het belangrijk dat u weet wat de volgende stappen zijn. De palen moet u op de juiste manier neerzetten. Een boompaal plaatst u aan de kant van de meest heersende windrichting, dit is meestal zuidwest. Wanneer u voor 2 boompalen kiest, dan moeten de palen aan weerszijde van de boom loodrecht op de windrichting worden geplaatst. Kiest u liever voor 3 boompalen? Dan moeten deze in driehoeksverband rondom de boom worden gezet, de windrichting is dan van minder belang.

Hoeveel boompalen moet u kopen

Voordat u de boompalen gaat kopen bij Arends Natuurlijk is het verstandig om onderzoek te doen naar de hoeveel boompalen u denkt nodig te hebben. U heeft 2 palen nodig in gebieden met veel wind en voor bomen die meer dan 4 meter hoog zijn. Bij het plaatsen van de palen moet u altijd goed opletten dat u niet te dicht bij de wortels gaat graven. Bij extreem veel wind kunt u overwegen om voor 3 palen te kiezen. 1 paal is voldoende bij jongere bomen die weinig wind te verduren krijgen. Bevestig de palen aan de bomen via rekbare boombanden.

De hoogte van de boompalen

Wanneer u weet waar u de boompalen gaat plaatsen, dan is het ook belangrijk om rekening te houden met de hoogte van de boompaal en de hoogte van uw boom. De boompaal moet ongeveer een derde van de totale hoogte van uw boom lang zijn. Zo kunt u een optimale ondersteuning van uw boom verwachten. Zorg er wel voor dat u de boompaal stevig in de grond plaatst, zodat deze niet omvalt bij veel wind.

Hoe lang boompalen moeten blijven staan

Na het plaatsen van uw boompalen moet u ongeveer 3 tot 4 jaar wachten, de boompalen blijven staan totdat de boom zelf voldoende verankerd is door middel van zijn stabilisatie wortels.

Bestel boompalen online of kom langs

Wilt u graag boompalen kopen? Dat kan eenvoudig door ze online te bestellen in onze webshop. Wilt u ze liever eerst met eigen ogen zien? Kom dan gerust langs bij onze vestiging. Voor particulieren zijn wij van maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00-12.00 en 13.00-17.00 uur. Op zaterdag kunt u ons bezoeken tussen 9.00-12.00 uur. Voor een afspraak op een ander tijdstip belt u 06 – 41 176 171. Voor andere vragen kunt u ons bellen, maar ook mailen op info@arendsnatuurlijk.com.Boompalen van Arends Natuurlijk

Rondhout kopen bij Arends Natuurlijk

Wilt u rondhout kopen bij Arends Natuurlijk, dan komt u terecht bij onze boompalen. Onze palen zijn glad gefreesd, gepunt en onder druk geïmpregneerd. Door het impregneren gaan de palen langer mee en kunt u ze in de grond plaatsen. De palen zijn op verschillende manieren te gebruiken, zoals boompalen, heiningpalen, weidepalen, afrasteringspalen of om een dierenverblijf te maken. Het hout voor de palen komt uit Oost-Europa en heeft een FSC keurmerk. Het komt dus uit duurzaam beheerde bossen en is het van uitstekende duurzame kwaliteit. Schrik niet als de palen bij warm weer scheuren gaan vertonen. Dit natuurlijke proces is niet te voorkomen. Bij vochtig weer kunnen de scheuren weer dichttrekken. Gelukkig is een paal met scheuren net zo sterk als zonder. Heeft u al een mooie toepassing bedacht voor rondhout? Dan kunt u uw rondhout kopen bij Arends Natuurlijk. Ook met uw vragen kunt bij ons terecht. Neem gerust contact met ons op door te bellen naar 0488 - 72 31 24 of ons een mail te sturen via info@arendsnatuurlijk.com. Uiteraard verwelkomen we u ook graag in onze winkel in Lienden.

X