Rieten matten op rol van Arends Natuurlijk

Met rietmatten op rol plaatst u in een oogwenk een fraaie schutting in uw tuin of een zichtdicht balkonscherm voor de nodige privacy en een sfeervolle aanblik. Bij Arends Natuurlijk vindt u een rietmat op rol van topkwaliteit in verschillende afmetingen. Wij importeren al meer dan 20 jaar tuinschermen, schuttingen en tuinafscheidingen. In al die jaren zijn wij uitgegroeid tot een toonaangevende specialist in en leverancier van rieten matten op rol in Nederland. U kunt uw rietmatten op rol online bestellen of kom kijken in onze showroom in Lienden.

Toepassing van rieten matten op rol

Rietmatten zijn gemaakt van natuurlijk zoetwater riet. Bij Arends Natuurlijk selecteren wij de beste soorten riet om dat te laten verwerken in rietmatten op rol. Door het gebruik van de beste soorten riet heeft een rietmat op rol een zeer lange levensduur. Rietmatten zijn op veel manieren te gebruiken. In de tuin kunt u ze toepassen als rieten schutting in de tuin, op het balkon kunt er voor meer privacy zichtdichte balkonschermen van maken, u kunt ze gebruiken als rieten plafond voor een overkapping, of als dakbedekking van bijvoorbeeld een pergola. Bovendien zijn rieten matten zeer makkelijk te bevestigen en op maat te maken. Of je nu op zoek bent naar voordelige schutting bekleding, rieten decoratiematten, een zichtdicht balkonscherm of een sfeervol rieten plafond; met rietmatten op rol heeft dat snel gefixt! ​​

Unieke kwaliteiten van riet

Riet behoort tot de grassenfamilie. De plant is vooral te vinden langs het water. De plant breidt zich door zaad, door wortelstokken en door uitlopers, dat zijn horizontale rietstengels waarbij op de knopen een nieuwe plant ontstaat. Riet heeft de volgende unieke eigenschappen:

 • Riet kan 1 tot 3 meter hoog worden. De stengel staat stijf rechtop en het 1 tot 3 cm brede blad met spits toelopende top is grijsgroen.
 • Riet is een plant die echt met alle winden meewaait. Dat moet ook, want riet groeit meestal op plaatsen waar de wind vrij spel heeft.
 • Riet heeft enkele eigenschappen die het de mogelijkheid geven om stormen te doorstaan.
 • Riet is flexibel en zeer sterk!
Omdat riet een grote buigkracht heeft, is het materiaal zeer flexibel. Na een periode met wind uit een vaste richting ziet u aan de vorm van de plant hoe hij zich staande houdt: alle bladeren wijzen dan in dezelfde richting. Rietbladeren zitten met een lange schede rond de stengel vast. Deze schede zit niet aan de stengel, maar er omheen. Daardoor ontstaat een huls die kan draaien rond de hoofdstengel. Zo werkt ieder blad als een windvaan en draait bij harde wind gewoon weg. De wind heeft zo bijna geen greep. Om deze mechaniek te laten werken, moet de stengel natuurlijk wel sterk genoeg zijn.

Rietmat op rol Curaçao

Rietmat op rol Curaçao:

 • Afmeting (hxb): 100x200, 150x200, 175x200 en 200x200cm
 • De mat kan worden opgerold
 • Dikte van de rietmat: 8 mm
 • Per rietstengel gebonden met kunststof draad
 • Decoratiemat

Rietmat op rol Bonaire

Rietmat op rol Bonaire:

 • Afmeting (hxb): 180x600 en 200x600cm
 • De mat kan worden opgerold
 • Dikte van de rietmat: 1,5 cm
 • De rietstengels zijn bosjes-gewijs verbonden met polypropyleen touw
 • Rietmatten zijn dicht-zicht, dus geen doorkijk
 • Voordelige manier van afschermen
 • Bijzonder geschikt om te verfraaien met klimplanten

Belangrijk voor de levensduur van uw rieten matten op rol

Voor een optimale (lange) levensduur van rietmatten op rol is het volgende van belang: Hoe droger het riet blijft, hoe langer de levensduur. Vooral dakdekkers hebben hier ervaring mee. Een rieten dak met een dakhelling van 45 graden gaat 20 tot 40 jaar mee. Bij een kleinere dakhelling wordt de levensduur aanzienlijk korter. Dus hoe steiler het dak des te langer de levensduur van de rieten matten. De levensduur van rietmatten op rol is ook afhankelijk van de constructie en bevestiging. Zorg er altijd voor dat een rietmat goed vast zit om mechanische schade te voorkomen Rietmatten plaatst u liefst enkele centimeters boven de grond. Het beste worden de matten of rollen op een plank of regel bevestigd, zodat ze vrij van de grond staan. Rietmatten die op de grond staan drogen niet goed en dat komt de levensduur niet ten goede.

Meer weten over onze rietmatten op rol?

Wilt u meer weten over de rieten mat op rol? Neem dan contact met ons op via 0488 72 31 24. Of stuur ons een e-mail via info@arendsnatuurlijk.nl. Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze showroom in Lienden.

X