Rietmatten voor uw balkon kopen? Bestel online

Natuurlijke rieten matten voor uw balkon

Arends Natuurlijk is al ruim 20 jaar uw specialist

 • Hoge kwaliteit
 • Ruim 20 jaar ervaring
 • Deskundig advies
 • Persoonlijke service
 • Scherpe prijzen

Rieten matten voor balkon koopt u bij Arends Natuurlijk

Rietmatten op zijn ideaal voor uw balkon, maar ook als schutting, afscheiding of dakbedekking, maar u kunt ze ook gebruiken om klimplanten in uw tuin in te laten groeien. Natuurlijke rieten matten zijn bovendien goedkoop en eenvoudig te bevestigen. Riet is een veelzijdig product waarmee je snel een unieke tropische sfeer kan creëren. Een rietmatten balkonafscheiding geeft veel sfeer door het gebruik van een natuurlijk product met een natuurlijk uiterlijk. Bij Arends Natuurlijk kunt u terecht voor de perfecte rietmatten voor uw rietmatten balkon. Wij importeren al meer dan 20 jaar tuinschermen, schuttingen en tuinafscheidingen van natuurproducten. In al die jaren zijn wij uitgegroeid tot een toonaangevende specialist in en leverancier van rietmatten voor balkons in Nederland. Bestel nu direct online de rieten matten voor uw balkon of kom langs in onze showroom in Lienden.

Rieten matten voor uw balkon

Rietmatten zijn gemaakt van natuurlijk zoetwater riet. Bij Arends Natuurlijk selecteren wij de beste soorten riet om dat te laten verwerken in rietmatten. Door het gebruik van de beste soorten riet heeft een rietmat op rol een zeer lange levensduur. Rietmatten zijn op veel manieren te gebruiken. Lage rietmatten zijn ideaal te gebruiken als balkonscherm. Het geeft meteen een gezellige, sfeervolle uitstraling en het is bovendien zichtdicht. Het fijne is dat u zelf nog wel het een en ander door de rietmat heen kunt zien, maar vanaf de straat kan niemand door de rieten matten voor uw balkon heen kijken. U zit dus heerlijk privé afgeschermd achter de rieten matten van uw balkon of dakterras!

Unieke kwaliteiten van riet

Het puur natuurproduct riet behoort tot de familie van de grassen. De plant is vooral te vinden langs het water en vermeerdert zich door zaden, door wortelstokken en door uitlopers, dat zijn horizontale rietstengels waarbij op de knopen een nieuwe plant ontstaat. Riet heeft de volgende unieke eigenschappen:

 • Het is een plant die 1 tot 3 meter hoog kan worden. De stengel staat stijf rechtop en het 1 tot 3 cm brede blad met spits toelopende top is grijsgroen
 • Het is een plant die echt met alle winden meewaait. Dat moet ook, want riet groeit meestal op plaatsen waar de wind vrij spel heeft
 • Riet heeft bijzondere eigenschappen waardoor het stormen kan doorstaan
 • Riet is flexibel en zeer sterk!

Heeft u vragen of hulp nodig?

Neem gerust contact met ons op

Omdat riet een grote buigkracht heeft, is het materiaal zeer flexibel. Na een periode met wind uit een vaste richting ziet u aan de vorm van de plant hoe hij zich staande houdt: alle bladeren wijzen dan in dezelfde richting. Rietbladeren zitten met een lange schede rond de stengel vast. Deze schede zit niet aan de stengel, maar er omheen. Daardoor ontstaat een huls die kan draaien rond de hoofdstengel. Zo werkt ieder blad als een windvaan en draait bij harde wind gewoon weg. De wind heeft zo bijna geen greep. Om deze mechaniek te laten werken, moet de stengel natuurlijk wel sterk genoeg zijn.

Rietmatten voor uw balkon

De rieten matten voor een rietmatten balkon hebben unieke natuurlijk eigenschappen die de matten zeer functioneel maken:

 • Afmetingen (hxb): 100×200, 150×200, 175×200 en 200x200cm
 • Dikte van de rietmatten: 2,5cm
 • De rietstengels zijn samengeperst en verbonden met dik verzinkt ijzerdraad
 • Rietmatten zijn compleet dicht-zicht, dus geen doorkijk
 • Voordelige manier van afschermen
 • Ook geschikt om tegen een (minder fraaie) schutting of muur te plaatsen
 • Bijzonder geschikt om te verfraaien met klimplanten
Kwaliteit en ervaring bij Arends Natuurlijk

Belangrijk voor de levensduur van rietmatten balkon

Voor een optimale (lange) levensduur van uw rietmatten balkon is het volgende van groot belang:

 • De levensduur van rietmatten op een balkon wordt mede bepaald door de constructie en bevestiging van de matten. Zorg er altijd voor dat de rieten matten voor uw balkon zeer goed vastzitten om mechanische schade te voorkomen
 • Rietmatten voor uw balkon plaatst u bij voorkeur enkele centimeters boven het balkon oppervlak. Het beste worden de matten of rollen op een plank of regel bevestigd, zodat ze vrij van de grond staan. Rietmatten die steunen op een(nate) ondergrond drogen niet goed en dat dat gaat ten koste van de levensduur

Onze vestiging is voor particulieren geopend op:

Maandag – Vrijdag: 9:00 – 12:00 en 13:00 – 17:00
Zaterdag: 9:00 – 12:00
Andere tijden op afspraak: 06 – 41 176 171

Meer weten over rietmatten voor een balkon of dakterras?

Wilt u meer weten over rieten matten voor uw balkon? Neem dan contact met ons op via 0488 72 31 24. Of stuur ons een e-mail via info@arendsnatuurlijk.nl. Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze showroom in Lienden.

De waardering van arendsnatuurlijk.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 24 reviews.