Wat is een wilgenmat?

Een wilgenmat is een natuurproduct dat gemaakt is van wilgentenen. Deze tenen worden zorgvuldig samengebonden tot matten die dienen als een mooie natuurlijke tuinafscheiding. Het gebruik van wilgen als materiaal voor deze matten zorgt voor een authentieke en landelijke uitstraling in je tuin. Wilgenmatten zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en diktes, waardoor je ze kunt aanpassen aan de specifieke behoeften en afmetingen van jouw buitenruimte.

Verschillende toepassingen van wilgenmatten

Wilgenmatten zijn enorm veelzijdig en kunnen op verschillende manieren worden gebruikt in je tuin: 

  • Wilgenmat schutting: Het is eenvoudig om wilgenmatten tegen een lelijke schutting te bevestigen. Op deze manier hoef je geen nieuwe schutting aan te schaffen, wat niet alleen kostenbesparend is maar ook milieuvriendelijker. Met een wilgenschutting is het win-win dus!
  • Wilgenmatten tuinafscheiding: Wil je een betongaasomheining of hek laten begroeien met planten, maar heb je geen geduld om te wachten tot het groen voldoende is gegroeid? Wilgenmatten bieden direct een oplossing en vormen een solide ondergrond voor planten.
  • Wilgenmat op het balkon: Op het balkon zorgt een wilgenmat voor privacy en beschutting. Met zijn robuuste en natuurlijke uitstraling voegt hij direct sfeer toe aan de omgeving.
  • Wilgenmatten als decoratieve bekleding: Wilgenmatten zijn ideaal voor het opknappen van een borderrand, plantenbak of zelfs een opzetzwembad. Door ze horizontaal te plaatsen achter bijvoorbeeld een vijver, creëer je een verrassend effect.

Hoe bevestig je een wilgenmat?

Het bevestigen van een wilgenmat is eenvoudig en vereist geen speciale vaardigheden. Je kunt de mat eenvoudig aan een bestaand frame bevestigen met behulp van spanbandjes of tie-wraps. Als je de wilgenmat wilt bevestigen aan een houten ondergrond zoals een schutting, kun je ook gebruik maken van nietjes of schroeven om de mat op zijn plaats te houden. Voor een vrijstaande afscheiding kun je de wilgenmat ondersteunen met houten palen of metalen frames.

Welke maten wilgenmatten zijn er?

Wilgenmatten zijn verkrijgbaar in verschillende standaardafmetingen om aan diverse tuinbehoeften te voldoen. Mocht de gewenste maat niet beschikbaar zijn, maak je dan geen zorgen. Ze zijn namelijk eenvoudig zelf op maat te maken door ze op de gewenste hoogte af te zagen of in te korten met een snoeischaar. Ook de breedte kan gemakkelijk worden aangepast met een nijptang. Je kunt kiezen uit de volgende standaardafmetingen: 

  • 180x200 cm
  • 180x300 cm
  • 200x200 cm
  • 200x300 cm

Wilgenmatten kopen bij Arendsnatuurlijk!

Dus, wacht niet langer en bestel de perfecte wilgenmatten bij Arendsnatuurlijk! Met ons uitgebreide assortiment aan wilgenmatten en onze focus op klanttevredenheid, bieden wij de perfecte oplossing voor het creëren van privacy en een natuurlijke uitstraling in jouw tuin. Bovendien bieden we snelle levering en uitstekende klantenservice, zodat je snel kunt genieten van jouw nieuwe wilgenmat. Maak vandaag nog je tuin compleet met een prachtige wilgenmat van Arendsnatuurlijk!

CHECK-CIRCLE X