Afrastering palen en heiningpalen

Voordelig uw heiningpalen kopen bij Arends Natuurlijk

Afrastering palen zijn zeer geschikt voor het maken van hekwerken, afrasteringen, erfafscheidingen, paddocks, tuindecoratie of een paardenweide. Dat maakt zeer populair en daarom nemen ze ook gretig aftrek. Ze worden ook wel heiningpalen genoemd, en ze hebben een robuuste uitstraling en zijn zeer duurzaam. Bij Arends Natuurlijk kan iedereen deze handige afrasteringspalen kopen in diverse maten. Wij zijn al meer dan 20 jaar importeur van onder andere afrastering palen, tuinschermen, schuttingen en tuinafscheidingen van 100% natuurproducten. Niet voor niets zijn wij daardoor uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende specialisten in en leverancier in Nederland van ook de veelgevraagde heiningpalen. U kunt uw afrastering palen bij ons online bestellen of langskomen in onze showroom in Lienden.

Waarom afrasteringspalen kopen?

Als u een bepaald gebied wil omheinen of afrasteren kunt u daarvoor het beste, de naam zegt het al, afrastering palen of heiningpalen kopen. Wij hebben groot assortiment heiningpalen waarmee u zeer makkelijk een deel van een wei of uw tuin kunt afbakenen. Onze glad gefreesde, gepunte en onder druk geïmpregneerde weidepalen zijn de perfecte – en ook milieuvriendelijke – oplossing voor bijvoorbeeld het maken van een dierenverblijf of een afrastering. Let wel dat een afrasteringspaal voor de juiste stabiliteit voor zeker een derde in de grond moet staan. Dat is goed om te onthouden bij het kiezen van de lengte van de juiste afrasteringspaal.

Eigenschappen van de afrasteringspaal

De afrastering palen die u bij Arends Natuurlijk kunt bestellen zijn stuk voor stuk glad gefreesd, gepunt en onder druk geïmpregneerd. Dat maakt ze dus onder andere geschikt als omheining, als weidepalen, om een dierenverblijf mee te maken of als afrasteringspalen. U kunt ze zelfs als boompalen inzetten om een jonge boom in de eerste fase te ondersteunen. Kies voor onze heiningpalen als u graag een natuurlijk uitstraling geeft aan uw omheining.

FSC-keurmerk

Het hout voor onze ronde heiningpalen importeren wij uit Oost-Europa en is voorzien van het FSC-keurmerk. Dat is niet onbelangrijk, want dat garandeert dat FSC®-hout uit bossen afkomstig is die op een verantwoorde manier worden beheerd. ‘Verantwoord’ betekent in dit geval dat rekening wordt gehouden met de ecologische, economische en sociale vragen van nu en voor de toekomst. U hoeft overigens niet te schrikken als uw afrastering palen bij warm ineens scheuren gaan vertonen. Dit is een natuurlijk proces dat niet te voorkomen is. Het goede nieuws is wel dat de kwaliteit van de afrasteringspaal hier niet onder te lijden heeft. Bij vochtig is de kans groot dat die scheuren weer gewoon dichttrekken. Onze ronde afrasteringspalen zijn leverbaar diameters van 4, 5, 6, 7, 8, 10 en 12 cm.

Afrasteringspaal inzetten als boompaal

Bij het planten van een jonge boom kunt u een afrasteringspaal gebruiken als boompaal. Het is dan wenselijk om 1 of meerdere heiningpalen bij de boom te plaatsen. Een boom vangt nogal wat wind en door het bewegen van de boom kunnen de wortels beschadigen. Voor kleinere bomen is 1 afrasteringspaal meestal wel voldoende. Voor het planten van een grotere of hogere boom is het gewenst om 2 of 3 palen rond de boom te plaatsen. Plaats altijd eerst de palen en pas daarna de boom om bij het planten de wortels van de boom niet te beschadigen. De afrastering palen moeten plusminus 30 cm van de boom worden geplaatst om het beschadigen van de stam door schuren langs de paaltjes te voorkomen. Het vastzetten van de boom aan de boompaal doet u met een boomband.

Duurzame afrastering palen

Onze heiningpalen worden op een duurzame manier onder vacuüm en hoge druk geïmpregneerd met creosootolie. Dat maakt de levensduur van onze weidepaaltjes veel langer dan die van gewone palen. De nieuwste creosootoliën zijn in Nederland ontwikkeld op initiatief van het ministerie van VROM. Dit leidt tot een lichter gekleurd product, waardoor de palen ook toelating hebben in Europa. En wanneer breuken ontstaan, is de spiesvormig in de palen minimaal. Dat maakt ze zeer veilig. Ook bij gebruik in de buurt van dieren.

Meer weten over onze afrastering palen

U kunt nu online uw heiningpalen bestellen bij Arends Natuurlijk. Wilt u meer weten over de vele toepassingsmogelijkheden van de ronde afrasteringspaal in uw tuin of op uw land? Neem dan contact met ons op viatel:0488723124. Of stuur ons een e-mail via info@arendsnatuurlijk.nl. Uiteraard bent u ook van harte welkom om uw heiningpalen te kopen in onze showroom in Lienden.

Kastanje palen

Bamboestokken

X