Wilgenteen

Wilgenschuttingen en Wilgenmatten

Wilgenschuttingen hebben een chique uitstraling. De schermen zijn gemaakt van lichtgekleurde wilgentenen van hoogwaardige kwaliteit. Deze wilgenschuttingen zijn een natuurproduct en dus onbehandeld

Wilgenschuttingen

Wilgenmatten

Een wilgenschutting koopt u bij Arends Natuurlijk

Voor een puur natuur tuinafscheiding kunt u kiezen voor wilgenschermen voor het maken van een schutting of balkonafscheiding. Met een wilgenschutting zet u gegarandeerd iets moois neer. Een schutting gemaakt van wilgentenen past perfect in een groene of bosachtige tuin. Bij Arends Natuurlijk hebben wij uiteraard de allerbeste kwaliteit wilgenschuttingen voor u op voorraad. Wij importeren al meer dan 20 jaar tuinschermen, schuttingen en tuinafscheidingen van 100% natuurproducten. In al die jaren zijn wij uitgegroeid tot een toonaangevende specialist in en leverancier van wilgenschuttingen. Bestel direct online de wilgenschuttingen voor uw tuin of balkon, of kom langs in onze showroom in Lienden.

Wat zijn wilgenschuttingen?

Wilgenmatten en wilgenschuttingen worden gemaakt van takken van de wilg (salix). Deze boom is in Nederland het best bekend als de treurwilg en de knotwilg. De wilgentakken, of wilgentenen, groeien in twee tot drie seizoenen uit tot de gewenste hoogte en worden daarna geoogst en gedroogd en met binddraad stevig aan elkaar gebonden. Verse wilgenteen is te herkennen aan de rode kleur wordt na droging bruin tot diep bruin. Daarnaast worden veel wilgentakken gebruikt voor het maken van manden. Voor dat proces worden de takken eerst gekookt en daarna ‘ontveld’. De takken of tenen voor de wilgenmatten en schuttingen zijn onbehandeld. De schermen zijn te gebruiken voor verschillende toepassingen in uw tuin. Zo kunt de wilgenschuttingen bijvoorbeeld gebruiken als decoratie, maar ze worden ook veel gebruikt voor het maken van een natuurlijke afscheiding.

Waarom kiezen voor wilgenschuttingen?

Met uw keuze voor wilgenschuttingen, kiest u voor een duurzame en milieuvriendelijke oplossing. Gemiddeld gaan de wilgenschuttingen zo’n 15 jaar mee, schuttingen zijn eenvoudig te bevestigen. Het grote voordeel aan wilgenschuttingen is dat u op een eenvoudige én effectieve manier uw tuin kunt voorzien van een natuurlijke uitstraling. Voorzie bijvoorbeeld uw verouderde afscheiding van sfeervolle wilgenmatten. U kunt zelfs uw matten te laten begroeien met klimplanten. Dat is niet alleen heel fraai, maar biedt ook nog eens extra privacy. Wilgenmatten worden ook veel gebruikt als (tropische) decoratie, bij bijvoorbeeld evenementen, zwembaden en vakantieparken. Maar wist u dat het ook mogelijk is om wilgenmatten te gebruiken voor het beschermen van boomstammen tegen vorst?

Eigenschappen van onze wilgenmatten

De matten voor het maken van, onder andere, een fraaie wilgenmat schutting hebben unieke natuurlijk eigenschappen die ze zeer functioneel maken:

  • Afmeting wilgenmat (hxb): 180×200, 200×200 en 180×300 of 200x300cm
  • Dikte van de wilgentak: circa 8mm
  • Wilgentakken onderling verbonden met verzinkt ijzerdraad
  •  Plaatsen tegen betongaas
  • Ook geschikt om een oude schutting of lelijke muur weg te werken
  • Door speciale bindtechniek minder doorkijk (halve knooptechniek)
  • Langere Levensduur bij gebruik van klimplanten: dan droogt de wilgenmat minder snel uit.

Wilgenmatten kopen

De wilgentakken, of wilgentenen, die we gebruiken voor onze wilgenmatten groeien op plantages. Na de oogst worden de wilgentenen gedroogd, waardoor ze hun kenmerkende natuurlijke bruine kleur krijgen. Door het langzame droogproces worden de wilgentakken harder en ook duurzamer. Daarna worden de wilgentenen verbonden met verzinkt ijzerdraad De afstand tussen de ijzerdraden is 10 cm, waardoor de wilgenmatten zeer stevig worden. Het binden van de wilgentakken gebeurt zo strak mogelijk op elkaar voor het bieden van zoveel mogelijk privacy. Dat maakt ze uitstekend geschikt voor een natuurlijke tuinafscheiding.

Belangrijk voor de levensduur van uw wilgenmatten

Voor een optimale (lange) levensduur van uw wilgenmat schutting is het volgende van groot belang:

  • Dat de levensduur van wilgenmatten mede afhankelijk is van de constructie en bevestiging. Zorg er altijd voor dat de wilgenmatten goed vastzitten om mechanische schade te voorkomen
  • Wilgenmatten plaatst u het liefst enkele centimeters boven de grond. Het beste worden de matten op een plank of regel bevestigd, zodat ze vrij van de grond staan. Wilgenmatten die op de grond staan drogen niet goed en dat komt de levensduur niet ten goede

Meer weten over onze wilgenmatten?

Wilt u meer weten over de toepassing van onze wilgenmatten voor uw tuin, balkon of terras? Neem dan contact met ons op via 0488 72 31 24. Of stuur ons een e-mail via info@arendsnatuurlijk.nl. Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze showroom in Lienden.

CHECK-CIRCLE X