Houten schutting kopen bij Arends Natuurlijk 

Een houten schutting zorgt niet alleen voor extra veiligheid en privacy, maar het geeft de tuin direct een natuurlijke uitstraling. Bovendien is het een duurzaam alternatief én onderhoudsvriendelijk. Al onze schuttingen zijn in diverse materiaalsoorten en uitvoeringen leverbaar, zodat je de tuinafscheiding geheel naar jouw unieke wensen kunt samenstellen.

Soorten houten schuttingen 

Bij Arends Natuurlijk ontdek je een veelzijdigheid aan schuttingen in verschillende materialen. Heb je een klassieke, stoere of landelijke tuin? Dankzij ons uitgebreide assortiment is er altijd wel het juiste materiaal en schutting te vinden die bij jouw tuinstijl past. 

Douglas 
Douglas hout is het populairst onder de houtsoorten. Het is een naaldhoutsoort uit Noordwest-Europa dat van nature heel duurzaam en sterk is. Hierdoor kun je het voor verschillende projecten gebruiken, inclusief buiten. Het hout heeft het FSC-keurmerk en zelfs zonder behandeling blijft het hout 10 tot 15 jaar goed. 
Hardhout 
Hardhout komt met name uit het tropisch regenwoud en is afkomstig van loofbomen. Loofbomen groeien erg langzaam en kunnen bovendien heel oud worden. Hardhout is de meest duurzame houtsoort vanwege zijn lange levensduur en is uitermate geschikt voor buiten. Het hout is roodbruin van kleur en heeft een prachtige natuurlijke uitstraling, waardoor het in elke tuin goed tot zijn recht komt. 
Geïmpregneerd hout 
Impregneren betekent dat het hout behandeld is met impregneermiddel en hierna is gedroogd. Dit zorgt ervoor dat het beter bestand is tegen vocht, schimmel en insecten. Bovendien zal het minder snel rotten. Geïmpregneerd hout gaat gemiddeld 10 tot 15 jaar mee.

Houten schutting met beton

Een hout beton schutting wordt veelal toegepast tussen en rondom woningen. Waarom? Het is enorm stevig, je hebt minder inkijk en het gaat jarenlang mee. 
Dit type schutting bestaat uit houten tuinschermen en is voorzien van betonpalen en onderplaten. De betonplaten worden gedeeltelijk in de grond gegraven en de tuinschermen rusten als het ware op deze platen. Vanwege de stevigheid is dit verreweg één van de meest populaire schuttingen die je bij ons kunt bestellen.

Houten schutting (laten) plaatsen 

Om een houten schutting te kunnen plaatsen heb je natuurlijk bevestigingsmaterialen nodig. Denk hierbij aan palen, beton, afdekkappen tegen de regen, schroeven of verf. Bij Arends Natuurlijk zijn al deze bevestigingsmaterialen op voorraad leverbaar en eenvoudig via onze website te bestellen. Heb je hulp nodig of wil je jouw schutting door ons laten plaatsen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag! Uiteraard ben je ook van harte welkom in onze winkel in Lienden, zodat je onze producten en materialen met eigen ogen kunt bekijken.
X