Bamboestokken kopen

De juiste bamboestokken koopt u uiteraard ook bij Arendsnatuurlijk. Arendsnatuurlijk heeft een ruim assortiment bamboe schuttingen, bamboeschermen en bamboestokken op voorraad. Wij importeren al meer dan 20 jaar bamboestokken. In al die jaren zijn wij een echte specialist geworden op het gebied van bamboestokken. Bij ons ben je aan het juiste adres voor de beste bamboestok!

Bamboestokken van Arendsnatuurlijk

Met een bamboestok van Arendsnatuurlijk kiest u voor een mooie natuurlijke uitstraling die in alle soorten tuinen prima tot zijn recht komt. De bamboestok is voor veel doeleinden geschikt, zoals sfeervolle afscheiding van terrassen, of als u in uw eigen tuin een natuurlijke, hoogwaardige pergola wil maken. De beste kwaliteit bamboestokken koopt u dan ook bij Arendsnatuurlijk tegen aantrekkelijke prijzen. Voor elke toepassing hebben wij de juiste bamboestok voor u. De specifieke eigenschappen en toepassingen kunt u bij de product omschrijving van elke afzonderlijke bamboestok terugvinden.

Duurzame bamboestok

Door een bamboeschutting en daarbij behorende bamboestok te kopen maakt u een duurzame keuze. De bamboestokken voor onze bamboerollen halen wij rechtstreeks uit de natuur. Ten opzichte van het gebruik van hout is het milieu hier de grote winnaar. Ter illustratie: een boom doet er vele jaren over om tot een behoorlijke omvang te groeien, en eenmaal omgezaagd is de boom definitief weg. Bamboe komt steeds weer terug en kunnen we zeker eens in de vijf jaar oogsten. De moederplant blijft intact. Nieuwe scheuten van de moederplant komen jaarlijks weer op en worden even dik als de oude scheuten.

Kwaliteit van Bamboe

Bamboestokken zijn afkomstig van de grassoort bamboe. Hierin zijn veel kwaliteitsverschillen. Het is daarom heel belangrijk dat elke bamboestok goed wordt geselecteerd en behandeld. Vaak denkt men dat bamboestokken zomaar geïmporteerd kunnen worden nadat ze geoogst zijn. Echter is niets minder waar, het is belangrijk dat de bamboestokken zorgvuldig worden uitgekozen op leeftijd, diameter en rechtheid. Daarnaast worden alle bamboestokken geïmpregneerd tegen ongedierte en schimmelvorming. Ook het vochtpercentage speelt een heel belangrijke rol bij het importeren van de beste kwaliteit bamboestokken.

Waarop letten bij aanschaf van bamboepalen?

Bij de aanschaf van bamboestokken is het belangrijk rekening te houden met:

  • De diameter van de bamboestok is altijd aan de onderkant gemeten. Er is hierbij een natuurlijk verloop. Bovenin is de bamboe stok/paal altijd iets dunner
  • Net als bij hout kan er in de bamboestok een scheur ontstaan. Dit is niet te voorkomen. Barsten kunnen zich ook weer sluiten bij bepaalde weersomstandigheden. In het algemeen scheuren deze bamboestokken minder snel. De stabiliteit van de bamboestok komt door een scheur niet in gevaar
  • Bamboestokken worden na droging allemaal recht gebogen, maar het blijft een natuurproduct, iets van kromming kan voorkomen
  • Bamboe kan worden geschroefd, maar dan moet er altijd worden voorgeboord, anders kan de stok splijten. Beter is het om de verbinding te maken met een ijzerdraad en daarna de draad te camoufleren met een mooi cocos- of sisaltouw

Onderhoud van de bamboestok

Door zijn sterke eigenschappen heeft bamboe een lange levensduur. De sterke vezelstructuur van de bamboe zorgt voor jarenlang bamboe-plezier. Wel zal de bamboestok door zonlicht verkleuren en grijs worden. Een bamboestok  heeft geen verder onderhoud nodig. Het behoudt altijd zijn stevigheid. Om bamboe weer op kleur te brengen is er een bamboe coating verkrijgbaar. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Waarom een bamboestok kopen bij Arends Natuurlijk?

Onderstaand een aantal goede redenen waarom u naar Arends Natuurlijk gaat voor het bestellen van bamboepalen:

  • Hoge kwaliteit producten
  • Ruim 20 jaar ervaring
  • Deskundig advies
  • Persoonlijke service
  • Scherpe prijzen

Meer informatie over een bamboestok kopen

Wilt u bamboestokken of bamboeschuttingen kopen? Of wilt u meer informatie over het gebruik van de bamboepaal en/of onze andere bamboe producten? Neem dan contact met ons op via 0488 72 31 24. Of stuur ons een e-mail via info@arendsnatuurlijk.nl. Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze showroom in Lienden.

CHECK-CIRCLE X