Schapenhekken

Ben je op zoek naar een natuurlijke manier om je tuin af te bakenen? Heb je al eens nagedacht over een schapenhek? Deze traditionele hekken zijn niet alleen praktisch, maar voegen ook een rustieke charme toe aan elke buitenruimte. Bij Arendsnatuurlijk helpen we je graag om de perfecte tuinafscheiding te kiezen die past bij jouw stijl!

Kastanje Schapenhekken

Hazelaar Schapenhekken

Schapenhek poorten

Wat is een schapenhek?

Een schapenhek, oorspronkelijk gebruikt om schapen binnen een bepaald gebied te houden, is nu een populaire keuze voor tuinafscheidingen. Deze hekken zijn gemaakt van gespleten houten latten, verbonden door draad, wat ze een landelijke uitstraling geeft. Ze zijn perfect voor het creëren van een natuurlijke grens zonder je uitzicht te belemmeren. 

Schapenhekken van verschillende soorten hout

Bij Arendsnatuurlijk bieden we schapenhekken aan in twee duurzame houtsoorten: kastanjehout en hazelaar. Beide houtsoorten zijn bekend om hun natuurlijke weerstand tegen rot en insectenschade, wat ze een uitstekende keuze maakt voor buitengebruik. Schapenhekken van kastanjehout zijn bijzonder sterk en duurzaam, terwijl ze een warme, goudbruine kleur hebben die na verloop van tijd prachtig verweert. Hazelaar schapenhekken hebben daarentegen een iets wildere look met een rijkere variatie aan kleuren en texturen.

Een schapenhek plaatsen: Zo doe je dat

Het plaatsen van een schapenhek kan een leuk doe-het-zelf project zijn. Hier zijn de basisstappen die je moet volgen:

  1. Plannen: Bepaal waar het hek moet komen en hoe lang het moet zijn. Dit helpt je bij het berekenen van het benodigde materiaal.
  2. Palen plaatsen: Zet om de 1,5 tot 2 meter een paal in de grond. Zorg ervoor dat de palen diep genoeg zijn (minstens een derde van de hoogte van de paal) om stabiliteit te garanderen.
  3. Hek vastmaken en poort bevestigen: Bevestig het schapenhek aan de palen met speciale hekdraad of spijkers, afhankelijk van het type hek dat je kiest. Plaats ook direct de poort van het schapenhek.
  4. Afwerking: Controleer of alle verbindingen stevig zijn en maak het hek schoon van eventuele splinters of scherpe randen.

Hoe lang gaat een schapenhek mee?

De duurzaamheid van een schapenhek is een van de belangrijkste overwegingen wanneer je beslist welk type tuinafscheiding je wilt aanschaffen. Gelukkig staan schapenhekken bekend om hun lange levensduur, vooral wanneer ze van kwalitatief hoogwaardig hout zoals kastanjehout of hazelaar zijn gemaakt. Gemiddeld kun je verwachten dat een goed onderhouden schapenhek 7 tot 15 jaar meegaat. Regelmatig onderhoud, zoals het controleren en aanspannen van de draad en het behandelen van het hout met een natuurlijke olie, kan de levensduur aanzienlijk verlengen. 

Waarom kiezen voor Arendsnatuurlijk?

Als je schapenhekken koopt bij Arendsnatuurlijk, kies je voor: 

  • De beste kwaliteit natuurproducten: We gebruiken alleen materialen die duurzaam zijn gewonnen en van de hoogste kwaliteit zijn.
  • Ruim 20 jaar ervaring: Onze lange geschiedenis in de branche garandeert dat we de kennis en expertise hebben om aan al je behoeften te voldoen.
  • Deskundig advies: Ons team van experts staat altijd klaar om je te voorzien van professioneel advies, of je nu kiest voor het juiste schapenhek of hulp nodig hebt bij de installatie.
  • Scherpe prijzen: Hoge kwaliteit hoeft niet duur te zijn; wij bieden competitieve prijzen zonder in te leveren op kwaliteit of duurzaamheid. 

Schapenhek kopen bij Arendsnatuurlijk!

Of je nu een hek zoekt voor je voortuin, achtertuin of een landelijke setting: wij hebben wat je nodig hebt. Het bestellen is eenvoudig: kies je gewenste stijl en afmetingen, en wij zorgen voor een snelle en betrouwbare levering. Bovendien staat ons deskundige team altijd klaar om je te ondersteunen met advies op maat en antwoorden op al je vragen. Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen door te bellen naar 0488 - 72 31 24 of mailen naar info@arendsnatuurlijk.com.

X