Olie en beits voor onderhoud van natuurlijke materialen

Wilt u olie en beits kopen? Ook dat kan bij Arends Natuurlijk. Want wij zijn namelijk niet alleen het adres voor decoratieve tuinafscheidingen en schuttingen van natuurlijke materialen. Wij zijn ook het adres waar u terecht kunt voor het kopen van olie en beits. Dat is niet vreemd, want als leverancier van natuurlijke materialen, zoals bamboe, riet, heide, wilgenteen, boomschors en kastanjehout, weten wij natuurlijk als geen ander dat die materialen kwetsbaar zijn voor allerhande weersinvloeden en temperaturen door het gebruik in de buitenlucht.

Welke beits kopen

Welke beits moet u kopen voor het natuurlijk materiaal dat u gebruikt? Er zijn namelijk verschillende soorten beitsen. Voordat u gaat starten, is het verstandig om bij uzelf af te vragen welke beits u moet kopen. Want beits bestellen is niet zo moeilijk; de juiste beits kopen is een ander verhaal. Heeft u bijvoorbeeld een transparante beits nodig, of juist een dekkende beits? En moet de beits ook impregneren, of juist niet? Een impregnerende beits is een beits die direct in het materiaal trekt en een natuurlijke kleur geeft.

Beits of blanke lak

Beits en blanke lak kunt u beide gebruiken voor het verfraaien en/of kleuren van hout en andere natuurlijke materialen. Een beits kan zowel transparant als dekkend zijn. Met transparant bedoelen we dat de kleur als het ware doorzichtig is. Door het aanbrengen van een transparante beits blijft de nerf zichtbaar en wordt het materiaal beschermd tegen bijvoorbeeld de weersinvloeden. Door een dekkende beits te gebruiken, is de nerf niet meer zichtbaar, maar de kleur van de beits des te meer.

Beits of olie kopen, wat is het verschil?

Wilt u beits of olie kopen? Dan is het handig om te weten wat het verschil tussen beide producten is. Het grootste verschil tussen beits en olie voor hout, is dat beits meestal betere bescherming biedt voor het materiaal. Olie zorgt er daarentegen voor dat de uitstraling van het materiaal beter tot zijn recht komt. Voor gebruik in de buitenlucht is het vaak beter om beits te gebruiken. Dit beschermt de natuurlijke materialen beter tegen weersinvloeden, zoals sneeuw en regen. Na verloop van tijd kan de beitslaag gaan vervagen. In dat geval is het raadzaam om een nieuwe laag aan te brengen.

Meer informatie?

Krijgt u graag meer informatie en advies over welke olie of beits u het beste kunt kopen? Kom gerust langs in onze showroom in Kesteren. Maar u kunt uiteraard ook gewoon contact opnemen door even bellen met 0488 72 31 24, of mailen naar info@arendsnatuurlijk.nl.

X