Uw kastanje palen voordelig kopen bij Arends Natuurlijk

Mooie natuurlijke kastanjehouten palen zijn voor vele doeleinden toepasbaar in uw tuin. Kastanje palen zijn zeer geschikte palen voor het maken van omheiningen tot aan het bouwen van een complete carport of pergola's. Bij Arends Natuurlijk vindt u een breed scala geschilde kastanjehouten palen. Ze zijn stoer en duurzaam en daarom worden ze gebruikt voor het verfraaien van tuin bij zowel particulieren als bedrijven. Bij Arends Natuurlijk kan iedereen deze robuuste kastanje palen kopen in diverse maten. Wij zijn al meer dan 20 jaar importeur van onder andere kastanje palen, tuinschermen, schuttingen en natuurlijke afscheidingen . Wij zijn in al die jaren een van de meest toonaangevende leveranciers geworden van deze veel verkochte kastanjehouten palen voor in de tuin of als schutting geworden in Nederland. Bestel uw producten online of kom langs in onze showroom in Lienden.

Kastanje palen kopen

Wat kastanjehouten palen zo gewild maakt is dat ze zeer duurzaam en sterk zijn, en daardoor ook een zeer stoer karakter hebben. Kastanje hout is een puur natuurproduct en ze zijn zeer duurzaam doordat er van nature veel looizuur in het hout zit. Kastanje hout kan hierdoor zeer goed tegen vocht en heeft ook geen onderhoud nodig. U kunt het hout dus ook onbehandeld in de grond gebruiken. Dat maakt de kastanjehouten palen zeer geschikt voor een schutting Hoe dikker de diameter van de kastanje paal, hoe duurzamer het rondhout. Bij een kastanje paal van 10-12 cm die in de grond wordt geplaatst kunt u een gemiddelde levensduur van 15 jaar verwachten.

Eigenschappen van kastanje palen

Kastanje hout komt met name uit Frankrijk, Engeland en Italië. Kastanjehouten palen hebben een grillige (onregelmatige) vorm en zijn ideaal als basis voor het maken van schapenhekken. Ze passen door hun landelijke uitstraling dan ook zeer goed in een landelijke omgeving. De palen zijn geschild, gepunt en gekruind. Bij Arendsatuurlijk kunt u kastanje palen kopen in veel verschillende maten, zit u maat er niet tussen, neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Toepassingen van kastanje palen

Kastanje hout heeft met haar gunstige eigenschappen door het aanwezige looizuurgehalte een duurzaamheidsklasse 2. Daaraan herkent u dat het een zogenaamd Europees hardhoutsoort is. En dat is een houtsoort die geschikt is voor vele toepassingen; rasterpalen, beschoeiingspalen, boompalen, bebordingspalen, afscheidingspalen, inrichting voor natuurspeeltuinen, recreatieparken en dierentuinen. Het hout hoeft niet behandeld te worden voordat het in contact komt met grond of water. De kastanje houten palen met A+ zijn palen die afkomstig zijn uit Italië. We hebben deze palen speciaal geselecteerd op rechtheid en hun hoge kwaliteit. Zo kunt u er een zeer mooie en rechte pergola mee bouwen. Wij adviseren om de kastanje houten palen niet in beton te zetten. In combinatie met kastanje hekwerken of schapenhekken adviseren wij de kastanje palen om de maximaal 150 cm te plaatsen.

Kastanje palen ter ondersteuning van jonge bomen

Bij het planten van een jonge boom is het wenselijk om 1 of meerdere boompalen bij de boom te plaatsen. Bomen vangen zeer veel wind en door het bewegen van de boom kunnen de wortels beschadigen. U kunt een kastanjehouten paal heel goed inzetten als boompaal. Bij kleinere bomen is het plaatsen van 1 kastanje paal meestal voldoende. Voor het planten van een grotere of hogere boom is het gewenst om 2 boompalen rond de boom te plaatsen. Plaats altijd eerst de boompalen en daarna pas de boom zelf. Zo voorkomt u dat u de wortels van de boom kunt beschadigen. De boompalen moet u ongeveer 30 cm van de boom plaatsen om zo het beschadigen van de stam te voorkomen voor het geval de boom langs de paaltjes schuurt. Het vastzetten van de boom aan de boompalen doet u met een speciale boomband.

Kastanje palen kopen bij Arendsnatuurlijk

Waarom doet u er goed aan om uw kastanje palen bij Arends Natuurlijk te kopen of online te bestellen?

  • Uitsluitend de beste kwaliteit natuurproducten
  • Ruim 20 jaar ervaring
  • Deskundig advies
  • Persoonlijke service
  • Scherpe prijzen

Meer informatie over kastanje palen bestellen

Wilt u bij Arendsnatuurlijk uw kastanje palen bestellen? Dat kan heel eenvoudig online. Wilt u meer weten over kastanjehouten palen kopen of advies over het maken van een kastanje palen schutting? Neem dan gerust contact met ons op via 0488 72 31 24. Of stuur ons een e-mail via info@arendsnatuurlijk.nl. Wilt u onze natuurproducten, waaronder onze kastanje palen eerst eens goed bekijken? Dan bent u van harte welkom om ze te bezichtigen in onze showroom in Lienden.

X