Hardhout kopen bij Arends Natuurlijk 

Bij Arends Natuurlijk vind je diverse soorten hardhout voor jouw unieke tuinproject. Hardhout is een geliefde houtsoort met een lange levensduur, die breed inzetbaar is en vele toepassingen heeft. Het hout is afkomstig van loofbomen die met name in het tropisch regenwoud voorkomen en heeft een prachtige roodbruine kleur en natuurlijke uitstraling, waardoor het in elke tuin goed tot zijn recht komt. 
Hardhout is een verzamelnaam voor harde en duurzame houtsoorten. En zoals de naam al doet vermoeden, is deze houtvariant enorm hard en bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Dit maakt het een perfecte houtsoort voor een land als Nederland waarbij de grond regelmatig nat is. 

Soorten hardhout 

Hardhout kun je voor uiteenlopende tuinprojecten gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan hardhout schuttingen, kozijnen, tuinmeubelen, vlonders en vloeren, buitendeuren, een schuur of overkapping. Om deze projecten te realiseren heb je diverse hardhout nodig, met ieder zijn eigen eigenschappen.

Hardhout palen 

Met hardhout palen kunnen diverse constructies in de tuin gerealiseerd worden. Denk bijvoorbeeld aan de opbouw van een schuur, schutting of carport. Onze palen zijn zowel in bezaagd of beschaafd beschikbaar.

Hardhout vlonderplanken 

Bij Arends Natuurlijk zijn onze hardhouten vlonderplanken aan één kant voorzien van een grof reliëf dat voor extra grip zorgt en een goede waterafvoer. Deze planken zijn sterk, duurzaam en kunnen bijzonder goed tegen water. 

Hardhout regels

Hardhout regels worden vaak gebruikt voor onderconstructies van vlonders en veranda’s. Vanwege de stevigheid en weerstand maakt het een betrouwbare keuze voor elk tuinproject. 

Hardhout piketten 

Hardhout pikketen zijn dunne paaltjes voor het maken van omheiningen en afrasteringen. Dankzij hun compacte structuur, zijn pikketen bijzonder sterk en betrouwbaar.

Duurzaamheid 

Bij Arends Natuurlijk vinden wij milieu en duurzaamheid enorm belangrijk. Al onze producten zijn daarom voorzien van een FSC-keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen, zodat je met een gerust hart weet dat het milieu en de kwaliteit gewaarborgd zijn. 
Daarnaast heeft ons hardhout duurzaamheidsklasse 1. Dit houdt in dat het hout een lange levensduur heeft en beter beschermd is tegen schimmels en bacteriën, in tegenstelling tot bijvoorbeeld duurzaamheidsklasse 5. Een houtsoort met duurzaamheidsklasse 1 gaat gemiddeld zo’n 25 jaar mee. Hardhout voor jouw tuinproject Heb je hulp nodig bij jouw tuinproject of ben je op zoek naar deskundig advies? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag! Uiteraard ben je van harte welkom in onze winkel in Lienden, zodat we je kunnen meenemen in ons assortiment en onze producten en materialen met eigen ogen kunt bekijken.
X