Bamboematten kopen

Wilt u een fraaie schutting in uw tuin zetten? Met de mooie en duurzame bamboematten van Arends Natuurlijk maakt u eenvoudig een mooie en natuurlijke bamboematten schutting om de tuin van u en buren van elkaar af te scheiden, of om de buitenwereld op afstand te houden. Bij Arends Natuurlijk vind u bamboematten in verschillende kleuren en afmetingen. Wij hebben bamboematten gemaakt van hele bamboestokken in de kleuren geel en bruin/zwart en bamboematten die gemaakt zijn van gespleten bamboestokken. Wij importeren al meer dan 20 jaar bamboe tuinschermen, bamboe matten, bamboe schuttingen en tuinafscheidingen. In de loop der jaren zijn wij uitgegroeid tot een toonaangevende bamboespecialist in Nederland. Zo kunt u bij ons dus bamboematten kopen voor een bamboematten schutting in uw tuin.

Bamboematten kopen bij Arendsnatuurlijk

Voor het maken van een tuinafscheiding of schutting is bamboe een zeer gewild en veelgebruikt materiaal. Bamboe geeft een prachtige, beetje tropische, uitstraling aan uw tuin. Bovendien is bamboe zeer duurzaam. Bamboematten zijn leverbaar in verschillende maten en kleuren. Bamboe is een alom bekend natuurproduct. Het is een grassoort die weer volop terug groeit en die wij importeren uit China. Deze bamboesoort is het best geschikt voor het wispelturige Europese klimaat. Bamboe heeft een zeer lange levensduur. Onze bamboematten voor een bamboematten schutting zijn slijtvast en hebben een compacte vezelstructuur. Dat maakt de bamboematten voor uw schutting harder dan de gemiddelde houtsoort. De bamboematten zijn dus het ideale materiaal voor het maken van een robuuste bamboematten schutting met een prachtige natuurlijke uitstraling.

Uitstekende kwaliteit bamboematten

De bamboematten die u bij ons kunt kopen zij van zeer hoogwaardige kwaliteit. De bamboe palen die gebruikt worden zijn dikwandig en dat maakt ze uniek voor de Nederlandse markt. Wilt u ze bekijken? U bent van harte welkom in onze showroom in Lienden. Laat u ook overtuigen door de geweldige kwaliteit van al onze bamboe producten en vooral ook de handige bamboematten voor het maken van een sublieme bamboe schutting.

Milieuvriendelijke bamboematten

Door bamboematten voor een bamboematten schutting in uw tuin te kopen kiest u voor duurzaam! De bamboe voor onze bamboematten komen rechtstreeks uit de natuur en laten wij in originele staat. Ten opzichte van het gebruik van hout is het milieu hier de grote winnaar. Een boom heeft bijvoorbeeld zeer vele jaren nodig om uit te groeien tot een bruikbaar product. Een eenmaal gekapt, is de boom definitief weg. Bamboe komt steeds weer terug en kunnen we zeker eens in de vijf jaar oogsten. De moederplant blijft intact. Nieuwe scheuten van de moederplant komen jaarlijks weer op en worden even dik als de oude.

Eigenschappen van onze bamboematten

 • Handgemaakte bamboe rol
 • Afmeting (hxb): 100x180, 150x180, 180x180, 200x180cm
 • Bamboestokken intern verbonden met dik verzinkt ijzerdraad voor lange levensduur
 • Verkrijgbaar in geel en bruin/zwart
 • Naturel gelakt
 • Bovenkant van de bamboe rol is afgesloten, geen water invoer en dus langere levensduur
 • Doorsnede van de bamboestokken is plusminus 2 cm

Onderhoud van de bamboematten

Bamboe verkleurt enigszins door de zon. Van oorsprong is bamboe groen. Die groene kleur verdwijnt tijdens het droogproces van de bamboe. Wanneer de bamboematten schutting eenmaal in uw tuin staat wordt hij nog een tint lichter. Maar daarmee krijgt hij een nóg natuurlijker uitstraling. Een bamboe schutting heeft geen verder onderhoud nodig. Het behoudt altijd zijn stevigheid. U kunt er uiteindelijk wel voor kiezen om de bamboe zelf te bewerken met bamboe verzorgingsolie. Dat geeft de bamboe glans en maakt hem wat donkerder. Over het onderhoud van de bamboematten kunnen wij u uitgebreid informeren en adviseren.

Bamboematten monteren

Hoe monteer ik een bamboemat? Maak dan eerst een frame van palen palen waartegen u de bamboematten kunt bevestigen. Hiervoor kunt u om de 1 tot 1,5 meter een paal in de grond te slaan. Gebruik palen die lang genoeg zijn. Ongeveer 1/3 van de paal moet de grond in om de schutting sterk genoeg te krijgen. Een andere mogelijkheid is om de bamboemat tegen een bestaande schutting te plaatsten doormiddel van Tyraps om door hem vast te schroeven. LET OP: je moet altijd voorboren.

Een bamboemat tegen een gaasmat bevestigen is ook een optie, monteer deze dan ook door middel van Tyraps.

Waarom bamboematten kopen bij Arends Natuurlijk?

Onderstaand een aantal goede redenen waarom u naar Arends Natuurlijk gaat voor het bestellen van bamboematten:

 • Hoge kwaliteit producten
 • Ruim 20 jaar ervaring
 • Deskundig advies
 • Persoonlijke service
 • Scherpe prijzen

Meer weten over bamboematten

Wilt u een bamboematten schutting in uw tuin maken? Of wilt u meer informatie over onze bamboematten en/of onze andere bamboe producten? Neem dan contact met ons op via 0488 72 31 24. Of stuur ons een a-mail via info@arendsnatuurlijk.nl. Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze showroom in Lienden.

CHECK-CIRCLE X