Blog

Bamboe schutting dé keuze voor een Japanse tuin!

De Japanse tuin is in Nederland bezig aan een opmars. En dat is niet zo gek, want het is een vrijwel onderhoudsvrije tuin, waarin toch genoeg te zien is. Specifieke kenmerken zijn heuvels, rotsen, mos, bomen, een watertje met koi-vissen én bamboe! En dan met name bamboe schuttingen. Arends Natuurlijk vertelt u er meer over in dit blog. 

Stevige tuinafscheiding met Aziatische charme

In Nederland wonen we dicht op elkaar en dus is een rustig plekje in de achtertuin waar u tot rust kunt komen wel zo prettig. Een goede tuinafscheiding helpt om de privacy te waarborgen. Maar hij moet natuurlijk wel een beetje bij het thema van uw tuin passen. Voor een Japanse tuin komt u dan al snel uit op een bamboe schutting. Bamboe heeft een natuurlijke en elegante uitstraling, vraagt weinig onderhoud en gaat erg lang mee. Met een bamboe schutting voegt u een vleugje Aziatische charme toe aan uw Japanse tuin!

Duurzame optie voor tuinafscheiding

Bamboe is een zeer snel groeiende houtsoort, met een klein landoppervlak kan dus veel worden geproduceerd, waardoor de natuur er weinig onder te leiden heeft. Dit in tegenstelling tot andere houtsoorten waar bos voor wordt gekapt, die er decennia over doen om weer terug te groeien. Daarnaast gaat bamboe zoals gezegd lang mee en heeft u er weinig onderhoud aan. Bovendien is bamboe een natuurlijk en onbewerkt product, wat het nog eens extra duurzaam maakt.

Bamboe schutting multi-inzetbaar

Een bamboe schutting gebruikt u als erfafscheiding, maar kan ook gebruikt worden om de zichtlijnen uw tuin te breken of om hoekjes te creëren. Dit maakt een tuin spannender. Vindt u de hele tuin omheinen met bamboe, een beetje te veel van het goede? Dan kunt u hem ook onderbreken met een heg of een rooster waar klimop tegenaan groeit. Bamboe combineert namelijk uitstekend met groen en ook met steen - mocht u hem vanaf de gevel laten beginnen. Kortom: met zijn natuurlijke uitstraling voegt een bamboe schutting een Aziatisch sfeertje toe aan uw tuin, terwijl u direct een stevige tuinafscheiding heeft die uw privacy garandeert. Maak van uw Japanse tuin een oase van rust met deze milieuvriendelijke schutting die weinig onderhoud vraagt.

Meer weten over de bamboe schutting?

Wilt u meer informatie over de bamboe schutting? Neem dan gerust contact op. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 0488-723124 en via e-mail op info@arendsnatuurlijk.com. Heeft u al een passende tuinafscheiding voor uw tuin op het oog? Via onze webshop kunt u meteen de door u gewenste tuinafscheiding bestellen.

CHECK-CIRCLE X