Blog

Het gemak van de bamboe mat

Tips om de bamboe mat op maat te maken

Heeft u behoefte aan een mooie schutting om uw tuin. Maak dan gerust eens kennis met de bamboemat. Hiermee maakt u eenvoudig een relatief voordelig en fraaie, natuurlijke tuinafscheiding. U koopt de bamboe mat uiteraard bij Arends Natuurlijk. Daarom voelen wij ons ook wel een beetje verplicht om u te informeren over het gemak van het gebruik van de bamboe mat en geven wij u tips om de bamboe mat eenvoudig op maat te maken voor gebruik in uw tuin.

Ervaren importeur van bamboe

Wij importeren al vele jaren bamboe tuinschermen, bamboe matten, bamboe schuttingen en tuinafscheidingen. En in al die jaren hebben wij ook enige kennis opgedaan over de vele voordelen van bamboe, het onderhoud ervan en het zelf eenvoudig op maat maken van deze praktische bamboe matten.

Voordelen van bamboe

Voor het maken van een tuinafscheiding of schutting, wordt het gebruik van bamboe steeds populairder. Steeds meer mensen willen graag natuurlijke materialen in en rond hun woning. Dat maakt de bamboe tot een zeer gewild en veelgebruikt materiaal. Het geeft een prachtige uitstraling aan elke tuin. Bovendien is bamboe zeer duurzaam. Bamboe is een welbekend natuurproduct. Het is een grassoort die snel weer terug groeit. Als u een tuinafscheiding maakt van bamboematten, heeft u een slijtvaste schutting met een compacte vezelstructuur die harder is dan de gemiddelde houtsoort. De vraag voor u is dan of de bamboe mat goed op maat te maken is om er een passende tuinafscheiding van te maken? Ons antwoord is 'ja'. We vertellen u uiteraard ook hoe u dat kunt doen.

Bamboe mat op maat maken

Een bamboe mat kunt u bij ons kopen in afmetingen van 100×180, 150×180, 180×180, 200x180cm (hxb). Om een bamboe mat passend te krijgen, moet u hem wellicht inkorten.

Te hoge bamboemat op maat maken

Als uw bamboe mat te hoog is, kunt u hem op maat zagen met een fijntandige decoupeerzaag. Zorg er dan wel voor dat u een zeer scherpe zaag gebruikt. Dat garandeert een goed resultaat zonder rafels.

Te lange bamboemat op maat maken

Als uw bamboe mat te lang is, kunt u deze inkorten door het ijzeren binddraad met een scherpe tang door te knippen. Doe dat dan op minstens 10 cm van de lengte die het moet worden. Zo houdt u voldoende binddraad over om de mat vast te kunnen binden. Dus: knip het ijzerdraad door, trek de overtollige bamboestrips eruit en knoop het binddraad op de juiste lengte weer goed vast.

Bamboe mat van Arends Natuurlijk

Wilt u meer weten over de bamboe mat en hoe u deze kunt verwerken in uw tuin? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar 0488-723124 of stuur ons een mail via info@arendsnatuurlijk.com.

X