Blog

Hoe kan ik met boompalen een boom planten?

Boompalen bestellen om een boom te planten

Het voorjaar is aangebroken. De temperaturen gaan omhoog en we kunnen weer meer buiten zitten. Het is dus tijd om uw tuin onder handen te nemen. Wat er zeker niet mag ontbreken in uw tuin, is een mooie boom. Een boom zorgt voor hoogte, waardoor uw tuin direct interessanter gaat lijken. Dus investeer dit jaar niet alleen in leuke planten, maar ook in één of meerdere bomen voor uw tuin. En het mooie is nog, dat een boom ontzettend eenvoudig te planten is! Arends Natuurlijk vertelt u graag hoe boompalen bestellen u kan helpen een boom te planten in uw tuin.

Waarom boompalen gebruiken?

Als de wortels van een jonge boom niet goed vastgroeien, kunt u boompalen bestellen om de boom te helpen groeien. Met name wanneer er veel wind is en de jonge boom hierdoor bewogen wordt, kan dit nodig zijn. Boompalen zorgen ervoor dat de boom steun heeft en dat de wortels op hun plek blijven.

Een boompaal plaatsen

Een boompaal moet stevig in de grond staan. Anders zal de boom niet goed groeien. Sla daarom de boompaal goed in de grond of gebruik hier een palenboor voor. Zorg ervoor dat de boompaal minstens 15 tot 30 cm van de boomstam af staat. Vervolgens bindt u de stam aan de boompaal vast. Dit doet u met een boomband. Controleer tijdens de groei van de boom zo nu en dan of de boomband niet in de bast van de boom snijdt. Dit is namelijk niet goed voor de boom. Snijdt de boomband wel in de bast? Maak deze dan wat losser.

Tips voor een goede ondersteuning

Boompalen bieden een boom ondersteuning. Om een boom goed te planten met boompalen, kunt u deze tips gebruiken:

  • Als u een boompaal tegen een kleine boom wilt plaatsen, is één korte boompaal voldoende. Plaats de boompaal iets schuin van de stam af gericht aan de kant waar de wind (meestal) vandaan komt.
  • Bij een grote boom zijn vaak meerdere boompalen nodig. Ook wanneer er veel wind is, kunt u beter twee boompalen gebruiken. Plaats de boompalen iets in een V-vorm in de grond. Na het aanspannen zullen de boompalen recht komen te staan.
  • Het is bij meerstammige bomen niet nodig om iedere stam afzonderlijk te verankeren. Gebruik twee boompalen die u elk aan een stam verbindt en plaats altijd een boompaal aan de kant waar de meeste wind afkomstig is.
Boompalen bestellen bij Arends Natuurlijk

Wilt u zelf een boom planten met boompalen? Via de webshop van Arends Natuurlijk kunt u diverse boompalen bestellen. Wilt u meer weten over boompalen of hulp bij het vinden van een geschikte boompaal? Bel naar 0488-723124 of stuur ons een bericht via info@arendsnatuurlijk.com.

X