Blog

Inspiratie: 5 ideeën voor bamboe in de tuin

Leuke ideeën voor de tuin met bamboe

Natuurlijke kleuren en materialen zijn al jarenlang mateloos populair, zowel voor binnenshuis als buiten in de tuin. In de tuin is met name het gebruik van bamboe een heuse trend. Bij Arends Natuurlijk hebben we al lang ontdekt hoe mooi het is om natuurlijke en organische materialen te gebruiken bij het inrichten van uw tuin. We hebben dan ook meer dan genoeg ideeën en kunnen talloze toepassingen bedenken. Daarom helpen we u in dit blog met wat inspiratie. Lees hier 5 ideeën voor het gebruik van bamboe in de tuin.

1. Een bamboe schutting

Een functionele en stijlvolle manier om iets met bamboe in de tuin te doen, is door het plaatsen van een . U zorgt voor een nette afscheiding tussen uw tuin en die van de buren. En u creëert heel eenvoudig meer privacy.

2. Bamboe palen met lichtjes

Wanneer u 's avonds buiten wilt zitten, moet er natuurlijk wel genoeg licht zijn. Zeker in een grote tuin of op een gazon kan dit nog best een uitdaging zijn. Een erg sfeervolle oplossing: steek een paar mooie bamboe palen in de grond en span hiertussen snoeren met lichtjes. Zo kunt u avondenlang genieten zonder in het donker te zitten.

3. Creëer knusse hoekjes met bamboe matten

Bamboe matten zijn ontzettend veelzijdig en verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. In combinatie met onze bamboe palen kunt u er schuttingen van maken, maar u kunt ook kleine afscheidingen in uw eigen tuin maken. Zo creëert u knusse hoekjes of plekken waar u lekker uit de wind kunt zitten.

4. Bamboe loungeset

Natuurlijk zijn er ook meubels van bamboe te koop. Bamboe is zeer sterk en dus ook geschikt voor het maken van meubilair. Van een simpele tafel tot een complete loungeset: het aanbod is enorm! Nog een voordeel: bamboe is hol, dus de meubels zijn lekker licht en makkelijk te verplaatsen.

5. Bamboe planten

Wilt u genieten van bamboe in de tuin? Dan kunt u natuurlijk ook gewoon bamboe planten, bijvoorbeeld als afscheiding. Maar let wel op, want echte bamboe kan flink gaan woekeren.

Voor de mooiste decoratieve tuinafscheiding kunt u terecht bij Arends Natuurlijk. Kom gerust eens langs in onze winkel of bestel eenvoudig online.

X