Blog

Natuurlijke tuinen met fraaie bamboeschermen

Eenheid tussen de natuur en de omgeving van uw huis

Wilt u een andere of nieuwe tuin aanleggen bij uw huis? Wordt dat dan een natuurlijke tuin waar u enig werk aan heeft, of wordt dat een tuin met zoveel mogelijk tegels en andere harde ondergronden voor zo weinig mogelijk onderhoud? Een natuurlijke tuin zorgt voor eenheid tussen de natuur en de omgeving van uw huis. Zo kunt u een natuurgebied in het klein maken achter uw woning met bijvoorbeeld een fraaie vijver, wilde planten en een tuinafscheiding die gemaakt is van bamboeschermen. De keuze is uiteraard helemaal aan u. Wordt het een natuurlijke tuin, of een tuin die wat minder op een jungle lijkt. In elk geval is een bamboescherm een fraaie basis voor elke tuin. U leest er hieronder meer over.

Aanleggen van een tuin

Wilt u een nieuwe tuin aanleggen, of een bestaande tuin herinrichten met een nieuwe look? In beide gevallen kunt u kiezen voor het creëren van een ‘gewone’ tuin of een natuurlijke tuin. Bij een 'gewone' tuin kunt u natuurlijk denken aan een tuin met fraaie gezichtslijnen, een mooi gazon en borders met keurig gerangschikte bloemen. Dit is bij een natuurlijke tuin niet het geval. Deze tuin ziet er niet aangelegd uit en is juist meer een wilde tuin. Planten en dieren hebben hierin een vrije rol. Maar welke tuin u ook kiest, met een bamboescherm als tuinafscheiding geeft u elke soort tuin een natuurlijk look.

Bamboescherm als tuinafscheiding

Een bamboescherm geeft een mooie natuurlijke uitstraling aan uw tuinafscheiding die in eigenlijk elke tuinsoort op zijn plek is. Het veelzijdige bamboemateriaal is niet alleen als scherm te gebruiken. U kunt zo'n scherm ook als schutting plaatsen tussen twee tuinen of er een terrasafscheiding van maken.

Bamboe

Bamboe is een op-en-top natuurproduct. Het is een grassoort die na het oogsten weer zeer snel teruggroeit. De bamboe van Arends Natuurlijk komt uit China. Wij zijn van mening dat die bamboesoort het best geschikt is voor gebruik in het wisselende Europese klimaat. Deze bamboe gaat zeer lang mee, doordat de bamboeschermen zeer slijtvast zijn. En dankzij de compacte vezelstructuur, zijn de bamboestokken van een bamboescherm harder en robuuster dan veel andere houtsoorten. Dit maakt het dus het perfecte materiaal voor een bamboescherm voor de tuin.

Eigenschappen van een bamboescherm

Een bamboescherm heeft een aantal bijzondere en unieke eigenschappen:

  • Ze zijn handgemaakt
  • Verkrijgbaar in gesloten of open modellen
  • Ze zijn gemaakt van extra dikke bamboe
  • Zeer stabiele schutting van te maken
  • Eenvoudig te plaatsen
  • Afmetingen: 180 x 180 cm (hxb)
  • Verkrijgbaar in de kleuren geel of bruin-zwart
Bamboescherm kopen bij Arends Natuurlijk

Wilt u meer weten over een bamboescherm of hoe u ze als tuinafscheiding kunt neerzetten? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar 0488-723124 of stuur ons een mail via info@arendsnatuurlijk.com. U kunt een bamboescherm ook kopen in onze webshop.

X