Blog

Rietmatten voor een fraaie natuurlijke tuinafscheiding

Geniet van het gemak van rietmatten in uw tuin

Als u een fraaie, natuurlijke tuinafscheiding of schutting in uw tuin wilt hebben, zijn rietmatten hiervoor wellicht geschikt voor u. Want met rietmatten maakt u zelf eenvoudig en snel een mooie tuinafscheiding van een puur natuurproduct. Nog mooier is dat u zeer voordelig uit bent. Want rietmatten zijn zeker niet duur. Om u van meer inspiratie te voorzien om de aankoop van rietmatten serieus te overwegen, vertellen we u op deze pagina meer over het gemak van rietmatten in uw tuin. U koopt ze uiteraard bij Arends Natuurlijk.

Rietmatten voor een schutting

Rietmatten zijn gemaakt van natuurlijk zoetwater riet. Die hebben een gegarandeerd lange levensduur. Bij Arends Natuurlijk leveren we de rietmatten op rol. Dat maakt ze eenvoudig in gebruik voor vele doeleinden. Heeft u een schutting die er inmiddels niet meer zo fraai uitziet? Of een hekwerk rond uw tuin dat u een doorn in het oog is? In beide gevallen bevestigt u eenvoudig één of meerdere rollen rietmatten aan die schutting of aan het hekwerk, en u heeft in één keer een fraaie natuurlijk ogende tuinafscheiding.

Eigenschappen van riet

Riet is aan afstammeling van de grassenfamilie dat u vooral kunt vinden aan de waterkant. Het plant zich snel voort door het verspreiden van zaadjes, door de wortelstokken en door de uitlopers. Uitlopers zijn de horizontale rietstengels waarbij op de knoppen een nieuwe plant ontstaat. Riet heeft de volgende unieke eigenschappen:

  • Een rietstengel kan 1 tot 3 meter lang worden en heeft een blad dat 1 tot 3 cm breed wordt. De stengel loopt spits naar boven toe en is daar grijsgroen van kleur.
  • Riet waait letterlijk met alle winden mee. Daardoor kan het optimaal groeien.
  • Omdat riet gehard is door de wind, kunnen de rietmatten makkelijk zware stormen doorstaan.

Tuinafscheiding maken van rietmatten

Als u van de rietmatten een fraaie tuinafscheiding wilt maken, kunt u de rollen bevestigen aan een bestaande schutting of hekwerk. U kunt daarbij uitgaan van het volgende:

  • Verkrijgbaar in de volgende afmetingen (hxb): 100×200, 150×200, 175×200 en 200x200 cm.
  • Dikte van de rietmatten: 2,5 cm.
  • Rietstengels samengeperst en verbonden met stevig verzinkt ijzerdraad.
  • Rietmatten geven gegarandeerd geen doorkijk.
  • Voordelig in prijs.
  • Geschikt voor plaatsing tegen schutting, muur of hekwerk.
  • Zeer geschikt om aan te kleden met sierlijke klimplanten.

Rietmatten bestellen bij Arends Natuurlijk

Wilt u meer weten over rietmatten of hoe u ze kunt verwerken in uw tuin? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar 0488-723124 of stuur ons een mail via info@arendsnatuurlijk.com. U kunt uw rietmatten uiteraard ook online bij ons bestellen.

X