Blog

Schuttingpalen voor het plaatsen van een schutting

Schuttingpalen onmisbaar voor elke houten schutting

Schuttingpalen zijn onmisbaar voor iedereen die graag een mooie natuurlijke schutting in zijn of haar tuin neerzet. Want wie graag een mooie schutting om zijn of haar tuin neerzet, of een tuinafscheiding wil maken tussen twee tuinen, doet dat bij voorkeur van hout en niet met beton of metaal. Dat is zonde van een prachtige tuin. Voor een natuurlijke uitstraling van de schutting zijn dan ook houten schuttingpalen nodig. Zo maakt u de schutting en de tuin pas echt compleet als een natuurlijk paradijsje. Lees hieronder meer over het nut en de noodzaak van schuttingpalen zoals kastanje palen en robinia palen.

Schuttingpalen in vele maten

Schuttingpalen zijn zowel rond als vierkant verkrijgbaar voor het samenstellen en verankeren van tuinschermen, schuttingen en tuinafscheidingen. En het voordeel van houten schuttingpalen is dat ze een 100% natuurproduct zijn. Ronde schuttingpalen worden ook wel rondhout palen of boompalen genoemd. Een boompaal is bedoeld om een jonge boom te verstevigen en ervoor te zorgen dat de stam recht kan groeien. Maar uiteraard kunnen ze ook gebruikt worden in een schutting.

Vierkante palen

Het meest gebruikt zijn de vierkante schuttingpalen. Zo zijn er fijnbezaagde houten schuttingpalen en glad geschaafde palen. Fijnbezaagde palen zijn licht ruw en doorgaans aantrekkelijk geprijsd. De fijnbezaagde schuttingpalen ziet u in een schutting van losse planken nauwelijks meer terug. Sommige mensen stellen dat zeer op prijs. Heeft u daarentegen liever een meer luxe schuttingpaal die geheel effen en splintervrij is? Kies dan voor glad geschaafde vierkante palen. Die vallen juist wel op. En dankzij hun luxe uitstraling mag dat natuurlijk ook juist gebeuren.

Het plaatsen van houten schuttingpalen

In de regel is het plaatsen van vierkante houten palen is erg gemakkelijk. Met een grondboor kunt u gemakkelijk de palen in de grond plaatsen. Als u de palen extra stevig wilt zetten, dan kunt u ze ook nog ingieten in beton. Houd er wel rekening mee dat u in dat geval, bij het vervangen of verwijderen van de palen, extra werk heeft. Het is in ieder geval van belang dat u de palen voor ongeveer een derde deel in de grond plaatst. Wilt u dus een hoogte van 230 bereiken? Kies dan voor schuttingpalen van 300cm.

Meer weten over schuttingpalen?

Wilt u meer weten over de vele toepassingsmogelijkheden van schuttingpalen? Neem dan contact met ons op via 0488 72 31 24. Of stuur ons een e-mail via info@arendsnatuurlijk.nl. Uiteraard bent u ook van harte welkom om uw houten palen te kopen in onze showroom in Kesteren.

X