Blog

Waarom bamboematten voor een tuinafscheiding?

De 5 voordelen van een tuinafscheiding van bamboematten

Wie graag veel tijd in zijn of haar tuin doorbrengt, heeft daarbij ook graag de nodige privacy. Met een schutting of muur om de tuin is dat geen probleem. Maar ziet dat er mooi uit? Niet echt. De liefhebber van lekker buiten zijn, heeft liever een wat natuurlijkere uitstraling van de omheining van de tuin. Het creëren van een mooie en functionele tuinafscheiding gaat dan ook zeer goed met bamboematten. Terwijl er diverse andere opties zijn, verdient bamboe als materiaal uw speciale aandacht. Bamboematten bieden een prachtige en duurzame oplossing voor het afbakenen van uw tuin. Arends Natuurlijk vertelt u in dit blog over de 5 voordelen van het gebruik van bamboematten als tuinafscheiding.

1. Natuurlijke uitstraling

Met bamboematten als tuinafscheiding geeft u uw tuin een natuurlijke en rustieke uitstraling. De warme tinten en natuurlijke vezels van de bamboe geven een aantrekkelijk beeld dat perfect in en bij diverse soorten tuinen past. U kunt er zelfs een moderne, zen-geïnspireerde tuin mee maken. Maar uiteraard is de tropische sfeer ook populair.

2. Privacy en beschutting

Een van de belangrijkste functies van een goede tuinafscheiding is het bieden van privacy en beschutting. Met bamboematten creëert u zeer effectief een ondoordringbare barrière, waarmee u volledige privacy heeft in uw tuin. De dichte structuur van bamboematten blokkeert inkijk van buitenaf en biedt ook bescherming tegen wind.

3. Duurzaamheid en gemak in onderhoud

Bamboe staat bekend om zijn duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Bamboe groeit namelijk zeer snel en is daardoor een voortdurend hernieuwbare materiaalbron. Kortom: bamboematten gebruiken en duurzaam tuinieren gaan hand in hand. Bovendien hebben bamboematten weinig tot geen onderhoud nodig. Ze zijn goed bestand tegen wisselende weersomstandigheden en zullen zeker niet snel gaan rotten. Een jaarlijkse behandeling met bamboe-olie helpt uiteraard wel de levensduur verlengen.

4. Makkelijk en flexibel aan te brengen

Bamboematten zijn zeer flexibel in gebruik. Ze zijn eenvoudig aanpasbaar aan verschillende tuinindelingen en -formaten. U kunt ze makkelijk op maat snijden om ze in verschillende hoogtes te gebruiken. Ook het plaatsen van bamboematten is relatief eenvoudig. U kunt ze bevestigen aan bestaande hekken, palen of frames met behulp van stevig binddraad of kabelbinders.

5. Milieuvriendelijk materiaal

Wie waarde hecht aan duurzaamheid en het verminderen van zijn of haar ecologische voetafdruk, maakt met bamboematten een zeer goede keuze. Bamboe is een snelgroeiende plant die geen pesticiden of kunstmest nodig heeft om groot te worden. Daarnaast produceert bamboe meer zuurstof en absorbeert het meer koolstofdioxide dan vele andere planten. Door te kiezen voor bamboematten als tuinafscheiding draagt u bij aan een groene tuin, een groene omgeving en een groen gevoel!

Meer weten over bamboematten?

Wilt u meer weten over het gebruik van bamboematten als tuinafscheiding? Neem dan contact met ons op via 0488 72 31 24. Of stuur ons een e-mail via info@arendsnatuurlijk.nl.

X