Wij zijn gesloten vanaf 27 Juli tot en met 11 Augustus
Blog

Waarom bamboematten voor een tuinafscheiding?

Breng je veel tijd door in jouw tuin en ben je op zoek naar een manier om privacy te creëren? Met een schutting of muur om de tuin is dat geen probleem. Maar laten we eerlijk zijn - dit ziet er niet echt mooi uit. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een natuurlijke omheining van de tuin. Bamboematten worden steeds populairder, maar waarom eigenlijk? In deze blog vertellen zetten we de voordelen van bamboematten als tuinafscheiding op een rijtje!

1. Natuurlijke uitstraling

Met bamboematten als tuinafscheiding geef je jouw tuin een natuurlijke uitstraling. De warme tinten en natuurlijke vezels van de bamboe geven een aantrekkelijk beeld dat perfect past bij diverse soorten tuinen. Bamboe kan een moderne, zen-geïnspireerde tuin een verfijnde uitstraling geven, maar het is ook ideaal voor het creëren van een tropische sfeer die je direct een vakantiegevoel geeft!

2. Privacy en beschutting

Een van de belangrijkste functies van een goede tuinafscheiding is het bieden van privacy en beschutting. Met bamboematten creëer je zeer effectief een ondoordringbare barrière, waarmee je volledige privacy hebt in jouw tuin. De dichte structuur van bamboematten blokkeert inkijk van buitenaf en biedt ook bescherming tegen wind. Dit maakt bamboematten ideaal voor stedelijke tuinen waar buren dichtbij wonen, of voor tuinen in winderige gebieden. Bovendien dempt bamboe geluid, wat bijdraagt aan een rustige buitenruimte waar je ongestoord kunt genieten.

3. Duurzaamheid en gemak in onderhoud

Bamboe staat bekend om zijn duurzaamheid. Bamboe groeit zeer snel en is daardoor een voortdurend hernieuwbare materiaalbron. Bovendien hebben bamboematten weinig tot geen onderhoud nodig. Ze zijn goed bestand tegen wisselende weersomstandigheden en zullen zeker niet snel gaan rotten. Dus of het nu regent, sneeuwt of de zon schijnt - de bamboematten blijven mooi. Bovendien hebben bamboematten weinig tot geen onderhoud nodig. Een jaarlijkse behandeling met bamboe-olie helpt de levensduur te verlengen, maar zelfs zonder deze behandeling blijven bamboematten robuust en betrouwbaar. 

4. Makkelijk en flexibel te bevestigen

Bamboematten zijn zeer flexibel in gebruik. Ze zijn eenvoudig aanpasbaar aan verschillende tuinindelingen en -formaten. Je kunt ze makkelijk op maat snijden om ze in verschillende hoogtes te gebruiken. En het bevestigen van bamboematten? Dat is een fluitje van een cent. Je kunt ze bevestigen aan bestaande hekken, palen of frames met behulp van stevig binddraad of kabelbinders. Dankzij hun lichte gewicht zijn ze eenvoudig te hanteren, zelfs voor doe-het-zelvers zonder veel ervaring!

5. Milieuvriendelijk materiaal

Wie waarde hecht aan duurzaamheid en het verminderen van zijn of haar ecologische voetafdruk, maakt met bamboematten een zeer goede keuze. Bamboe is een snelgroeiende plant die geen pesticiden of kunstmest nodig heeft om groot te worden. Daarnaast produceert bamboe meer zuurstof en absorbeert het meer koolstofdioxide dan vele andere planten. Door te kiezen voor bamboematten als tuinafscheiding draag je bij aan een groene tuin, een groene omgeving en een groen gevoel! Bovendien helpt het gebruik van bamboe om ontbossing te verminderen, aangezien bamboe snel hernieuwbaar is en minder impact heeft op het milieu dan traditionele houtsoorten.

Bamboematten kopen bij Arends Natuurlijk!

Ben je overtuigd van de voordelen van bamboematten en wil je deze natuurlijke en duurzame tuinafscheiding in jouw tuin? Bij Arends Natuurlijk vind je een uitgebreid assortiment bamboematten van de hoogste kwaliteit. Wij bieden verschillende maten en uitvoeringen aan, zodat je altijd de perfecte mat vindt die aansluit bij jouw wensen en tuinontwerp. Ons deskundige team staat klaar om je te adviseren en te helpen bij elke stap van je aankoop. Contact opnemen kan via 0488 72 31 24 of info@arendsnatuurlijk.nlBestel eenvoudig en snel via onze webshop of kom langs in onze showroom. Kies voor bamboematten van Arends Natuurlijk en creëer een prachtige natuurlijke buitenruimte waar je jarenlang van kunt genieten!


X