Blog

Waarvoor worden rietmatten gebruikt?

De vele toepassingen van rietmatten

Bent u al bekend met rietmatten? Voor wie hier nog niet zoveel over weet, legt Arends Natuurlijk uit wat het is. Een rietmat is een natuurmat gemaakt van rietstengels die met een duurzame binddraad aan elkaar zijn gebonden. Riet behoort tot de grassenfamilie. U vindt de plant langs het water. Riet is flexibel en zeer sterk. Daarbij kan riet 1 tot 3 meter hoog worden! Van riet worden dus rietmatten gemaakt. Rietmatten worden gebruikt voor verschillende toepassingen. Zo kunt u er in een oogwenk een fraaie schutting in uw tuin mee creëren, maar ook een zondicht balkonscherm van maken voor de nodige privacy en een sfeervolle aanblik. Arends Natuurlijk vertelt u graag meer over het gebruik van rietmatten en wat u ermee kunt doen.

Sfeervolle toevoeging

Waar u rietmatten ook voor wilt gebruiken, ze zijn altijd een sfeervolle toevoeging. Zowel aan tuinen als aan balkons. Rietmatten zijn van natuurlijk zoetwater riet gemaakt. Hierbij zijn de rietmatten van Arends Natuurlijk van de beste soorten riet, zodat de rietmatten een lange levensduur hebben. Dat is namelijk wat u wilt als u de rietmatten gaat gebruiken als schutting in de tuin of als balkonscherm op uw balkon. Maar wat kunt u nog meer met rietmatten? U kunt ze ook gebruiken als rieten plafond voor een overkapping of als dakbedekking van een pergola. Er is dus van alles mogelijk!

Met deze tips geniet u lang van uw rietmatten

Wilt u uw tuin of balkon verfraaien met prachtige rietmatten? Dan geven we u graag mee dat hoe droger het riet blijft, hoe langer de levensduur. Daarbij is de levensduur van de rietmatten ook afhankelijk van de constructie en bevestiging. Zorg ervoor dat de rietmatten altijd goed vastzitten om schade te voorkomen. Plaats de rietmatten het liefst enkele centimeters boven de grond. Als uw rietmatten op de grond staan drogen ze niet goed en dat gaat ten koste van de levensduur van uw nieuwe schutting of balkonscherm.

Rietmatten bestellen bij Arends Natuurlijk

Bij Arends Natuurlijk bestelt u rietmatten van de beste kwaliteit! Wilt u meer weten over onze rietmatten? Of heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op. Bel naar 0488 72 31 24 of stuur ons een e-mail via info@arendsnatuurlijk.nl. U bent natuurlijk ook van harte welkom in onze showroom om de rietmatten van dichtbij te bekijken.

X