Voordelige boomschorsmatten van Arends Natuurlijk

Boomschorsmatten zijn de ideale keuze wanneer u op zoek bent naar de ideale manier om een natuurlijke, duurzame en milieuvriendelijke tuinafscheiding te creëren. De boomschors matten die u bij Arends Natuurlijk kunt kopen hebben een chique natuurlijke uitstraling en zijn gemaakt van de bast van de Chinese Dolkspar. Doordat de boomschors aan elkaar is geweven door middel van gegalvaniseerd ijzerdraad zijn de matten vrijwel zichtdicht. Hierdoor kunt u in uw tuin genieten van uw welverdiende privacy. Wij importeren al meer dan 20 jaar tuinschermen, schuttingen en tuinafscheidingen van 100% natuurproducten. In al die jaren zijn wij uitgegroeid tot een toonaangevende specialist in en leverancier van boomschorsmatten voor toepassing op schuttingen of balkonafscheidingen. Bestel nu direct online uw boomschorsmatten of kom langs in onze showroom in Lienden.

Wat zijn boomschorsmatten

Boomschorsmatten zijn, zoals de naam al verraadt, gemaakt van boomschors. Voor het maken van de matten van Arends Natuurlijk wordt uitsluitend gebruik gemaakt van de bast van de Chinese Dolkspar. Het hout van deze boom is zeer duurzaam. De bast van deze boom wordt in stroken gesneden van circa 4 cm. Deze stroken worden met bruin gecoat draad geweven tot een mat. De matten hebben dubbele stroken en kunnen daarom tweezijdig gebruikt worden. Boomschors = puur natuur! De boomschorsmatten in ons assortiment zijn volledig natuurlijk. Dit betekent dat de matten gemaakt zijn van 100% natuurlijke boombast. Hiernaast zijn de matten onbehandeld, zodat het milieu geen last ondervindt tijdens de productie van de matten. Wist u dat het gebruik van natuurlijke matten, zoals wilgenmatten, heidematten en boomschorsmatten wordt aangeraden door verschillende milieu-instanties? Dit komt doordat de productie van de matten niet alleen op een verantwoordelijke manier gebeurt, maar ook omdat ze bijdragen aan de natuurlijke omgeving in uw tuin. Boomschorsmatten zijn ideaal voor vogels, vlinders en insecten. Wilt u ook genieten van een natuurlijke tuin? Kies dan ook voor de boomschorsmatten van Arends natuurlijk.

Eigenschappen van onze boomschors matten

De matten voor het maken van, onder andere, een fraaie boomschors mat schutting hebben unieke natuurlijk eigenschappen die ze zeer functioneel maken:

  • Afmeting van de boomschorsmatten (hxb): 180x300 en 200x300cm
  • Duurzame dubbele stroken boomschors
  • Verbonden met geplastificeerd ijzerdraad voor een lange levensduur
  • Bast van de Chinese Dolkspar met een taaie structuur
  • Weinig doorkijk, circa 90% zichtdicht
  • Eenvoudig te plaatsen tegen betongaas
  • Ook geschikt om een oude schutting of lelijke muur te verfraaien
  • Weinig verkleuring
  • Mooie en ideale klimwand voor planten.

Plaatsen van de matten

Bij het plaatsen van de boomschorsmatten is een goede bevestiging van groot belang. Het bevestigen van een boomschorsmat aan een schutting is tamelijk eenvoudig als u gebruik maakt van tie-wraps. Wij raden het aan om de boomschorsmat om de 70 centimeter verticaal en om de 20 centimeter horizontaal te bevestigen aan uw schutting. Merkt u dat uw mat te breed of te hoog is voor uw schutting? Dan kunt u deze gemakkelijk op maat maken met bijvoorbeeld een heggenschaar of decoupeerzaag. Wilt u meer weten over het plaatsen van boomschorsmatten? Neem dan contact met ons op. Wij adviseren u graag!

Belangrijk voor de levensduur van uw boomschorsmatten

Voor een optimale (lange) levensduur van uw boomschorsmatten zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten: De levensduur van boomschorsmatten op een schutting is mede afhankelijk van de constructie en bevestiging. Zorg er daarom altijd voor dat de boomschors matten voor uw schutting goed vastzitten (niet kunnen klepperen) om zo mechanische schade te voorkomen De boomschorsmatten voor uw schutting of tuinafscheiding plaatst u bij voorkeur enkele centimeters boven de grond. Het beste worden de matten of rollen op een plank of regel bevestigd, zodat ze vrij van de grond staan. Matten die op de grond staan o leunen worden snel nat en drogen niet goed. Dat gaat uiteraard ten koste van de levensduur.

Meer weten over onze boomschorsmatten?

Wilt u meer weten over de toepassing van onze boomschors matten voor uw schutting, balkon of terras? Neem dan contact met ons op via 0488 72 31 24. Of stuur ons een e-mail via info@arendsnatuurlijk.nl. Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze showroom in Lienden.

CHECK-CIRCLE X