Rietmatten schutting? Bestel uw rieten mat schutting online

Natuurlijke rietmatten schuttingen

Arends Natuurlijk is al ruim 20 jaar uw specialist

 • Hoge kwaliteit
 • Ruim 20 jaar ervaring
 • Deskundig advies
 • Persoonlijke service
 • Scherpe prijzen

Rieten mat schutting koopt u bij Arends Natuurlijk

Een rietmatten schutting geeft veel sfeer in uw tuin door het gebruik van een natuurlijk product met een natuurlijk uiterlijk. De rieten mat schutting is daarnaast ook nog een voordelige tuinafscheiding. Hij is snel te plaatsen en neutraal van kleur en past dus in elke tuin! Bovendien zijn rietmatten ook heel geschikt voor het verfraaien van een oude bestaande schutting of om te laten begroeien met klimplanten. Bij Arends Natuurlijk kunt u terecht voor een rietmatten schutting van de beste kwaliteit. Wij importeren al meer dan 20 jaar tuinschermen, schuttingen en tuinafscheidingen van natuurproducten. In al die jaren zijn wij uitgegroeid tot een toonaangevende specialist in en leverancier van rietmatten schuttingen in Nederland. Bestel nu direct online uw rieten mat schutting of kom langs in onze showroom in Lienden.

Rieten matten voor een schutting

Rietmatten zijn gemaakt van natuurlijk zoetwater riet. Bij Arends Natuurlijk selecteren wij de beste soorten riet om dat te laten verwerken in rietmatten. Door het gebruik van de beste soorten riet heeft een rietmat op rol een zeer lange levensduur. Rietmatten zijn op veel manieren te gebruiken, waaronder als rietmatten schutting. Heeft u bijvoorbeeld een schutting die er niet zo mooi uitziet? Of wilt u graag een groene haag van klimplanten, maar ook graag meteen privacy? Dan is een rieten mat schutting de ideale keuze voor u. Rieten matten zijn voordelig in de aanschaf en eenvoudig te monteren aan bijvoorbeeld een oude, bestaande schutting. Zo heeft u in een handomdraai een rietmatten schutting met een fraaie natuurlijke uitstraling.

Unieke kwaliteiten van riet

Riet behoort tot de grassenfamilie. De plant is vooral te vinden langs het water. De plant breidt zich door zaad, door wortelstokken en door uitlopers, dat zijn horizontale rietstengels waarbij op de knopen een nieuwe plant ontstaat. Riet heeft de volgende unieke eigenschappen:

 • Riet kan 1 tot 3 meter hoog worden. De stengel staat stijf rechtop en het 1 tot 3cm brede blad met spits toelopende top is grijsgroen
 • Riet is een plant die echt met alle winden meewaait. Dat moet ook, want riet groeit meestal op plaatsen waar de wind vrij spel heeft
 • Riet heeft enkele eigenschappen die het de mogelijkheid geven om stormen te doorstaan
 • Riet is flexibel en zeer sterk!

Heeft u vragen of hulp nodig?

Neem gerust contact met ons op

Omdat riet een grote buigkracht heeft, is het materiaal zeer flexibel. Na een periode met wind uit een vaste richting ziet u aan de vorm van de plant hoe hij zich staande houdt: alle bladeren wijzen dan in dezelfde richting. Rietbladeren zitten met een lange schede rond de stengel vast. Deze schede zit niet aan de stengel, maar er omheen. Daardoor ontstaat een huls die kan draaien rond de hoofdstengel. Zo werkt ieder blad als een windvaan en draait bij harde wind gewoon weg. De wind heeft zo bijna geen greep. Om deze mechaniek te laten werken, moet de stengel natuurlijk wel sterk genoeg zijn.

Rietmatten voor uw rieten mat schutting

De rieten matten voor een rietmatten schutting hebben unieke natuurlijk eigenschappen die de matten zeer sterk en nuttig maken:

 • Afmetingen (hxb): 100×200, 150×200, 175×200 en 200x200cm
 • Dikte van de rietmatten: 2,5cm
 • De rietstengels zijn samengeperst en verbonden met dik verzinkt ijzerdraad
 • Rietmatten zijn compleet dicht-zicht, dus geen doorkijk
 • Voordelige manier van afschermen
 • Ook geschikt om tegen een (minder mooie) schutting of muur te plaatsen
 • Bijzonder geschikt om te verfraaien met klimplanten
Kwaliteit en ervaring bij Arends Natuurlijk

Belangrijk voor de levensduur van rietmatten schutting

Voor een optimale (lange) levensduur van uw rietmatten schutting is het volgende van groot belang:

 • De levensduur van rietmatten op een schutting is mede afhankelijk van de constructie en bevestiging. Zorg er altijd voor dat de matten voor uw rietmatten schutting goed vastzitten om mechanische schade te voorkomen
 • Rietmatten voor uw schutting plaatst u liefst enkele centimeters boven de grond. Het beste worden de matten of rollen op een plank of regel bevestigd, zodat ze vrij van de grond staan. Rietmatten die op de grond staan drogen niet goed en dat komt de levensduur niet ten goede

Onze vestiging is voor particulieren geopend op:

Maandag – Vrijdag: 9:00 – 12:00 en 13:00 – 17:00
Zaterdag: 9:00 – 12:00
Andere tijden op afspraak: 06 – 41 176 171

Meer weten over onze rietmatten schutting

Wilt u meer weten over de rieten mat schutting? Neem dan contact met ons op via 0488 72 31 24. Of stuur ons een e-mail via info@arendsnatuurlijk.nl. Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze showroom in Lienden.

De waardering van arendsnatuurlijk.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 24 reviews.