Wilgenmatten kopen

Wilgenmatten voor puur natuur in en rond uw tuin

Met wilgenmatten maakt u een zeer natuurlijke en fraai ogende tuin- of balkon afscheiding voor van een rasecht natuurproduct. Met een schutting gemaakt van wilgenmatten sluit uw tuin mooi aan op een bosrijke en groene omgeving. Arends Natuurlijk is uiteraard het juiste adres om uw wilgenmatten te kopen. Wij importeren al ruim 20 jaar tuinschermen, schuttingen en tuinafscheidingen van gegarandeerd 100% natuurproducten. En inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een toonaangevende specialist en leverancier van wilgenmatten die u uitstekend kunt gebruiken voor het maken en/of aankleden schuttingen of balkonafscheidingen. Bij ons kunt u direct online uw wilgenmat kopen voor uw schutting of balkon. Dat kan uiteraard ook in onze showroom in Lienden. Kom gerust langs!

Wat zijn wilgenmatten?

Wilgenmatten, ​wilgenrollen en wilgenschermen worden gemaakt van takken van de wilg (salix). Dit is een boom die wij in Nederland het beste kennen als treurwilg en als knotwilg. De wilgentakken of wilgentenen groeien binnen twee tot drie seizoenen uit tot de gewenste hoogte voor wilgenmatten. Daarvoor worden ze geoogst en gedroogd en tot slot met stevig bindraad aan elkaar gemaakt. Verse wilgenteen kunt u herkennen aan de rode kleur die na het drogen bruin tot diep bruin verkleurt. Deze kleur geeft de wilgenmat die u bij ons kunt kopen een rustgevende uitstraling. De takken of tenen voor de wilgenmatten zijn helemaal puur natuur en dus onbehandeld. De matten kunt u bijvoorbeeld gebruiken als decoratie in uw tuin of op uw balkon. Maar de meeste mensen gebruiken ze voor het maken van een natuurlijke wilgenmatten schutting.

Waarom wilgenmatten?

Met wilgenmatten kiest u altijd voor een duurzaam en milieuvriendelijk product. De gemiddelde levensduur van de wilgenmat is plusminus 15 jaar. U kunt de matten eenvoudig bevestigen op een bestaande schutting of hekwerk en op maat te knippen met een heggenschaar. U maakt er zo in een handomdraai en natuurlijk tuinafscheiding mee. En u kunt de wilgenmatten fraai laten begroeien met klimplanten. Dat is niet alleen heel fraai, maar biedt ook nog eens extra privacy. En wist u dat uw wilgenmatten ook kunt kopen om hiermee boomstammen te beschermen tegen vorst?

X