Wilgenmatten kopen

Uitstekende kwaliteit wilgentakken

Arends Natuurlijk is al ruim 20 jaar uw specialist

 • Hoge kwaliteit
 • Ruim 20 jaar ervaring
 • Deskundig advies
 • Persoonlijke service
 • Scherpe prijzen

Wilgenmatten voor puur natuur in en rond uw tuin

Met wilgenmatten maakt u een zeer natuurlijke en fraai ogende tuin- of balkon afscheiding voor van een rasecht natuurproduct. Met een schutting gemaakt van wilgenmatten sluit uw tuin mooi aan op een bosrijke en groene omgeving. Arends Natuurlijk is uiteraard het juiste adres om uw wilgenmatten te kopen. Wij importeren al ruim 20 jaar tuinschermen, schuttingen en tuinafscheidingen van gegarandeerd 100% natuurproducten. En inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een toonaangevende specialist en leverancier van wilgenmatten die u uitstekend kunt gebruiken voor het maken en/of aankleden schuttingen of balkonafscheidingen. Bij ons kunt u direct online uw wilgenmat kopen voor uw schutting of balkon. Dat kan uiteraard ook in onze showroom in Lienden. Kom gerust langs!

Wat zijn wilgenmatten?

Wilgenmatten, ​wilgenrollen en wilgenschermen worden gemaakt van takken van de wilg (salix). Dit is een boom die wij in Nederland het beste kennen als treurwilg en als knotwilg. De wilgentakken of wilgentenen groeien binnen twee tot drie seizoenen uit tot de gewenste hoogte voor wilgenmatten. Daarvoor worden ze geoogst en gedroogd en tot slot met stevig bindraad aan elkaar gemaakt. Verse wilgenteen kunt u herkennen aan de rode kleur die na het drogen bruin tot diep bruin verkleurt. Deze kleur geeft de wilgenmat die u bij ons kunt kopen een rustgevende uitstraling. De takken of tenen voor de wilgenmatten zijn helemaal puur natuur en dus onbehandeld. De matten kunt u bijvoorbeeld gebruiken als decoratie in uw tuin of op uw balkon. Maar de meeste mensen gebruiken ze voor het maken van een natuurlijke wilgenmatten schutting.

Heeft u vragen of hulp nodig?

Neem gerust contact met ons op

Waarom wilgenmatten?

Met wilgenmatten kiest u altijd voor een duurzaam en milieuvriendelijk product. De gemiddelde levensduur van de wilgenmat is plusminus 15 jaar. U kunt de matten eenvoudig bevestigen op een bestaande schutting of hekwerk en op maat te knippen met een heggenschaar. U maakt er zo in een handomdraai en natuurlijk tuinafscheiding mee. En u kunt de wilgenmatten fraai laten begroeien met klimplanten. Dat is niet alleen heel fraai, maar biedt ook nog eens extra privacy. En wist u dat uw wilgenmatten ook kunt kopen om hiermee boomstammen te beschermen tegen vorst?

Onze vestiging is voor particulieren geopend op:

Maandag – Vrijdag: 9:00 – 12:00 en 13:00 – 17:00
Zaterdag: 9:00 – 12:00
Andere tijden op afspraak: 06 – 41 176 171

Kenmerken van de wilgenmat

De wilgenmatten hebben unieke en natuurlijke eigenschappen die ze zeer functioneel maken. Hieronder alle eigenschappen op een rijtje:

 • Afmetingen (hxb): 180×200, 200×200 en 180×300 of 200×300 cm
 • Dikte: circa 8 mm
 • Takken onderling verbonden met verzinkt ijzerdraad
 • Plaatsbaar tegen betongaas
 • Geschikt om een oude schutting of lelijke muur weg te werken
 • Door speciale bindtechniek minder doorkijk (halve knooptechniek)
 • Langere Levensduur bij gebruik van klimplanten: de wilgenmat droogt dan minder snel uit

Ook wilgenmatten kopen?

Wilt u meer weten over hier u wilgenmatten het beste kunt gebruiken. Of wilt u een wilgenmat kopen voor uw schutting, balkon of terras? U kunt ze online bestellen. Maar u kunt ook contact met ons opnemen via 0488 72 31 24 of via info@arendsnatuurlijk.nl. Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze winkel in Lienden.

De waardering van arendsnatuurlijk.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 24 reviews.