De voordelen van een bamboe schutting

Een bamboe schutting van Arends Natuurlijk biedt vele voordelen, waaronder: 

  • Natuurlijke uitstraling: Bamboe geeft elke tuin een prachtige natuurlijke look en past goed in zowel moderne als traditionele tuinstijlen.
  • Veelzijdig gebruik: Het veelzijdige materiaal is niet alleen als bamboe schutting te gebruiken, maar ook als sfeervolle afscheiding van terrassen, of als je in jouw eigen tuin een natuurlijke afscheiding wil maken.
  • Duurzaam materiaal: Als snelgroeiende grassoort is bamboe een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief, dat na het oogsten snel weer aangroeit.
  • Klimaatbestendig: Speciaal geïmporteerd uit China, deze bamboesoort is optimaal geschikt voor het Europese klimaat.
  • Lange levensduur en slijtvastheid: De bamboe schuttingen van Arends Natuurlijk zijn uiterst slijtvast dankzij een compacte vezelstructuur. Dat maakt de bamboestokken van de schutting harder dan menig houtsoort. 

De levensduur en duurzaamheid van bamboe schuttingen

De bamboestokken voor onze schuttingen komen rechtstreeks uit de natuur en zijn niet gelakt of gecoat. Ten opzichte van een houten schutting levert een bamboe schutting een grote milieuwinst op. Een boom doet er vele jaren over om tot een behoorlijke omvang te groeien, en eenmaal gekapt is de boom definitief weg. Bamboe kunnen we daarentegen eens in de vijf jaar oogsten, waarbij de moederplant intact blijft. Maar hoe lang gaat een bamboe schutting dan mee? Bij goed onderhoud is dat wel 20 jaar! De levensduur wordt beïnvloed door de kwaliteit van de bamboe en de behandeling voordat deze wordt geïnstalleerd.

Heeft een bamboe schutting onderhoud nodig?

Oorspronkelijk is de bamboe van onze schuttingen groen. Deze groene tint verdwijnt tijdens het droogproces van de bamboe. Maar daar houdt het niet op. Bamboe verkleurt namelijk enigszins door de zon. Wanneer de schutting in je tuin staat zal deze op termijn dus nog wat lichter worden. Hoewel bamboe in de loop van de tijd altijd verder vergrijst, behoudt het wel zijn stevigheid. Je kunt ervoor kiezen om de schutting zelf te bewerken met bamboe verzorgingsolie als je vindt dat hij te licht wordt. Hierdoor zal de bamboe weer gaan glanzen en donkerder worden. Verder hebben onze bamboe schuttingen geen onderhoud nodig.

Een bamboeschutting plaatsen

Het plaatsen van een bamboeschutting is een relatief eenvoudige klus die je zelf kunt uitvoeren, dankzij de kant-en-klare schuttingpanelen die Arendsnatuurlijk levert. Deze panelen zijn zo ontworpen dat je ze gemakkelijk kunt monteren aan de bevestigingspalen. Je rijgt de panelen als het ware aan de palen, wat zorgt voor een stevige en naadloze verbinding. Voor een optimale levensduur van de bamboeschuttingen raden wij aan om de palen in cement te zetten. Dit helpt niet alleen om de schutting stabiel en recht te houden, maar zorgt er ook voor dat de bamboe minder vocht absorbeert. Minder vocht betekent dat de bamboe minder vatbaar is voor weersinvloeden en daardoor langer meegaat. 

Bamboe schutting kopen bij Arendsnatuurlijk!

Bij Arendsnatuurlijk hebben we een uitgebreide collectie bamboe schuttingen die perfect passen bij elke tuinstijl. Bestellen kan eenvoudig online, waar je verschillende maten en stijlen vindt om aan al je behoeften te voldoen. Wij bieden niet alleen producten van hoge kwaliteit, maar ook een uitstekende klantenservice en scherpe prijzen. Ons deskundige team staat klaar om je te voorzien van alle nodige informatie en advies, zodat je de perfecte keuze kunt maken voor je tuin. Neem bij vragen dus contact met ons op door te bellen naar 0488 72 31 24 of mailen naar info@arendsnatuurlijk.nl.

CHECK-CIRCLE X