Hoge kwaliteit bamboe matten

Bamboematten voor tuin- of balkonafscheiding

Wanneer u in uw tuin of op uw balkon zit en geniet van lekker buiten zijn, waant u zich waarschijnlijk niet direct in een exotisch oord. Maar dat idee komt wel dichter bij als u bamboematten op rol gebruikt om er een mooie natuurlijke afscheiding voor uw tuin of balkon mee te maken. Bamboematten op rol zijn duurzaam, licht in gewicht en gemakkelijk te bevestigen tegen een bestaande schutting of hekwerk.

Verschillende soorten bamboematten

Wanneer u gaat zoeken naar bamboematten komt u verschillende soorten bamboematten tegen. Naast de diverse afmetingen en kleuren, zijn er twee type bamboematten op rol: dat zijn gespleten bamboematten en bamboematten met ronde stokken.

Gespleten bamboematten

De gespleten bamboematten op rol zijn gemaakt van gespleten bamboe. Dat maakt de bamboemat op rol veel lichter in gewicht. Er wordt namelijk minder bamboe gebruikt per rol en dat maakt deze bamboematten ook voordeliger in prijs. Omdat er gebruik wordt gemaakt van gespleten bamboe en het geheel wat fijner van structuur is, zijn deze matten van bamboe iets minder stevig dan wanneer u zou kiezen voor een bamboemat op rol met ronde stok.

Bamboemat op rol met ronde stok

Bamboematten op rol met ronde stokken zijn robuuster, zwaarder en daarmee ook wat hoger in prijs. De hele bamboestengel is verkrijgbaar in diverse diktes, maar ook in verschillende kleuren. Een bamboemat op rol met dikke stengel is ook uitstekend te gebruiken als tuinscherm.

Voordelen van bamboe

Bamboe geeft een prachtige, beetje tropische, uitstraling aan uw tuin. Bovendien is bamboe zeer duurzaam. Bamboematten op rol zijn leverbaar in verschillende maten en kleuren. Bamboe is een alom bekend natuurproduct. Het is een grassoort die weer volop teruggroeit en die wij importeren uit China. Deze bamboesoort is zeer het geschikt voor gebruik in ons wispelturige klimaat. Onze bamboematten op rol zijn slijtvast en hebben een compacte vezelstructuur. Dat maakt de bamboematten voor uw schutting sterker dan bijvoorbeeld hardhout en andere houtsoorten. Dat maakt bamboematten op rol ideaal voor het maken van een robuuste schutting, met een prachtige natuurlijke uitstraling.

Bamboematten op rol op een schutting monteren

Wilt u een schutting in uw tuin maken van bamboematten op rol? Maak dan eerst een frame van bamboe palen waartegen u de bamboematten kunt bevestigen. Hiervoor kunt u om de 1 tot 1,5 meter een paal in de grond te slaan. Gebruik daarvoor palen die lang genoeg zijn. Ongeveer 1/3 van de paal moet in de aarde een schutting sterk genoeg te maken. Voor een optimale levensduur van uw schutting raden wij aan om de palen in cement te zetten. Hierdoor worden de bamboematten minder snel vochtig, daardoor gaan ze langer mee.

Meer weten over bamboematten op rol?

Wilt u meer weten over onze bamboematten op rol? Neem dan contact met ons op via 0488 72 31 24. Of stuur ons een e-mail via info@arendsnatuurlijk.com. Uiteraard bent u hiervoor ook van harte welkom in onze showroom in Lienden.

CHECK-CIRCLE X