De voordelen van riet voor een schutting

Het gebruik van riet voor een schutting brengt diverse voordelen met zich mee die het een aantrekkelijke keuze maken voor tuineigenaars. Allereerst biedt riet een natuurlijke uitstraling aan je tuin, waardoor een warme sfeer wordt gecreëerd die perfect past bij verschillende tuinstijlen. Door te kiezen voor een rieten schutting draag je ook bij aan een milieuvriendelijkere tuinaanleg, aangezien riet een natuurlijk en hernieuwbaar materiaal is. Tot slot biedt een rieten schutting uitstekende privacy en bescherming tegen inkijk en wind, waardoor je in alle rust kunt genieten van je buitenruimte. 

Verschillende soorten rieten schuttingen

Wanneer je besluit een rieten schutting aan te schaffen, kom je voor de keuze te staan tussen verschillende soorten: rietmatten en rietplaten. Elk type heeft zijn eigen unieke voordelen en toepassingen:

  • Rietmatten: Deze zijn ideaal voor het toevoegen van een natuurlijke look aan je tuin zonder een complete herinrichting. Rietmatten zijn flexibel en gemakkelijk te installeren, waardoor ze perfect zijn om over een bestaande schutting te plaatsen of om een bestaande muur te bedekken voor extra privacy. Ze zijn licht van gewicht en kunnen eenvoudig met tie-wraps of en ijzerdraad aan een frame of bestaande structuur worden bevestigd.
  • Rietplaten: Voor wie op zoek is naar een meer robuuste en duurzame optie, zijn rietplaten een uitstekende keuze. Deze platen zijn dikker en steviger, wat ze geschikt maakt voor het creëren van vrijstaande schuttingen. Rietplaten bieden betere weerstand tegen weersinvloeden en zijn duurzamer, waardoor ze een langere levensduur hebben dan rietmatten.

Hoe lang gaat een rieten schutting mee?

Een veelgestelde vraag bij het overwegen van een rieten schutting is hoe lang deze meegaat. De levensduur van een rieten schutting hangt af van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van het gebruikte riet, de weersomstandigheden en het onderhoud. Over het algemeen hebben goed onderhouden rieten schuttingen een levensduur van 10 tot 15 jaar. De exacte levensduur hangt af van de weersomstandigheden en hoe goed het riet beschermd is tegen vocht. Regelmatig onderhoud, zoals het aanbrengen van een waterafstotend middel, kan helpen de levensduur te verlengen.

Tips voor het plaatsen van een rieten schutting

Bij het plaatsen van een rieten schutting is het belangrijk om enkele tips in gedachten te houden om ervoor te zorgen dat je schutting goed geïnstalleerd en duurzaam blijft: 

  • Plaats niet direct op de grond: Om te voorkomen dat de rietmatten direct op de grond rusten, is het aan te raden om ze op een plank of regel te bevestigen. Zo wordt voldoende ventilatie mogelijk gemaakt. Dit helpt bij het drogen van het riet en vermindert de kans op schimmel- en rotvorming.
  • Zorg voor een goede bevestiging: Zorg ervoor dat de rietmat stevig en goed vastzit om mechanische schade te voorkomen. Bevestig de rietmatten bij voorkeur enkele centimeters boven de grond. Dit voorkomt dat ze vocht absorberen en draagt bij aan een langere levensduur.

Rieten schutting kopen bij Arendsnatuurlijk!

Ben je overtuigd van de voordelen van een rieten schutting? Bekijk hierboven dan ons volledige assortiment. Arendsnatuurlijk biedt verschillende rieten schuttingopties die perfect zijn voor elk type tuin. Onze rietmatten en rietplaten zijn zorgvuldig geselecteerd om aan de hoogste kwaliteitsnormen te voldoen, en we bieden deskundig advies en uitstekende klantenservice om je te helpen bij elke stap van je aankoopproces. Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen! Dit kan door te bellen naar 0488 72 31 24 of mailen naar info@arendsnatuurlijk.nl. Uiteraard ben je ook van harte welkom in onze showroom in Lienden!

X