Blog

Bamboematten schutting kopen en onderhouden

Tips voor een natuurlijke schutting met lange levensduur

Als u overweegt om een fraaie bamboematten schutting in of om uw tuin te plaatsen, dan kiest u voor een fraai natuurlijk materiaal dat uw tuin een mooie natuurlijke uitstraling geeft. Maar voordat u besluit om uw bamboematten schutting te kopen, geven wij u bij Arends Natuurlijk graag wat tips vooraf, zodat u weet hoe u uw bamboematten kunt verduurzamen, zodat ze lekker lang meegaan.

Levensduur van bamboe

Wist u dat bamboe van origine een levensduur heeft van minder dan 2 jaar? Dat is niet veel, zult u denken. Dat zijn we met u eens. Maar gelukkig is die levensduur aanzienlijk te verlengen door het verduurzamen van de bamboe na de oogst. De reden waarom bamboe van origine kwetsbaar is, komt door de grote hoeveelheid zetmeel die aanwezig is in bamboe. Dat maakt het aantrekkelijk voor schimmels, termieten en ander ongedierte die veel schade kunnen veroorzaken tijdens het drogen en opslaan van bamboe. Om bamboe immuun te maken voor insecten en zo de levensduur met een factor tien te verhogen, wordt bamboe na de oogst geïmpregneerd.

Impregneren van bamboe

Het impregneren van bamboe wordt gedaan door een mengsel van mineralen, zoals borax en boorzuur, in de bamboe te spuiten. Zodra de bamboevezels hun natuurlijke suikers zijn verloren en de vezels geïmpregneerd zijn met zout, is het materiaal immuun voor insecten. Zo gaat uw schutting van bamboematten tot zeker twintig jaar mee.

Zelf uw schutting onderhouden en beschermen

Zelf uw bamboematten schutting onderhouden is van groot belang voor een lange levensduur en het behoud van zijn mooie originele kleur. Door temperatuurwijzigingen en wisselingen in luchtvochtigheid door het jaar heen, zal de bamboe langzaam slijten en zijn originele kleur kwijtraken. Om dat te voorkomen is het belangrijk om bamboematten schuttingen goed te onderhouden. Vandaag de dag zijn er voldoende producten op de markt waarmee u dat kunt doen. Daarom adviseren we u ook direct na het kopen en plaatsen van uw bamboematten schutting slijtage en verkleuring tegen te gaan door uw schutting direct te behandelen met bijvoorbeeld een bamboe protector die vergrijzing door uv-licht tegengaat.

Meer weten over een bamboematten schutting?

Wilt u meer weten over het kopen en onderhouden van een bamboematten schutting? Neem dan gerust contact met ons op via 0488-723124. Ook kunt u een e-mail sturen naar info@arendsnatuurlijk.com. Wij helpen u graag verder.

X