Wilgen hekwerk

Hoge kwaliteit wilgen hekwerken

Arends Natuurlijk is al ruim 20 jaar uw specialist

 • Hoge kwaliteit
 • Ruim 20 jaar ervaring
 • Deskundig advies
 • Persoonlijke service
 • Scherpe prijzen

Hekwerk maken met wilgen matten

Een wilgen hekwerk maakt u eenvoudig met de wilgenmatten die u koopt bij Arends Natuurlijk! Dat is echt wat we noemen een puur natuur hekwerk. Met een wilgen hekwerk schutting zet u gegarandeerd een zeer mooie tuinafscheiding neer. Een hekwerk van wilgenhout past perfect in een groene of bosachtige tuin. Bij Arends Natuurlijk hebben wij uiteraard de allerbeste kwaliteit wilgenmatten in huis. Zo importeren wij al ruim 20 jaar tuinschermen, schuttingen en tuinafscheidingen van 100% natuurproducten. En wij zijn in de loop der tijd een toonaangevende specialist in Nederland geworden als leverancier van wilgenmatten voor toepassing op hekwerken, schuttingen of balkonafscheidingen. Bestel de matten voor uw wilgen hekwerk direct online of kom hiervoor langs in onze showroom in Kesteren.

Wilgenmatten voor een wilgen hekwerk?

Wilgenmatten, ​wilgenrollen en wilgenschermen voor een wilgen hekwerk worden gemaakt van takken van de wilg (salix). Iedereen kent deze boom ook als de treurwilg en de knotwilg. De wilgentakken, ook wilgentenen genoemd, groeien in twee tot drie seizoenen uit tot de gewenste hoogte om ze te kunnen oogsten, drogen en met binddraad stevig aan elkaar te binden. Verse wilgenteen is herkenbaar aan de rode kleur en wordt na droging bruin tot diep bruin. In een wilgen hekwerk geeft dit een zeer rustgevende uitstraling.

Heeft u vragen of hulp nodig?

Neem gerust contact met ons op

Waarom kiezen voor wilgen hekwerk?

Met wilgenmatten voor een wilgen hekwerk kiest u voor een duurzame, milieuvriendelijke oplossing. Gemiddeld gaan matten voor een wilgen hekwerk 15 jaar mee. De matten zijn eenvoudig te bevestigen aan een bestaand hekwerk en op maat te knippen met een heggenschaar. Het grote voordeel van wilgenmatten is dat u op een eenvoudige én effectieve manier een bestaande tuinafscheiding kunt omtoveren tot een wilgen hekwerk met een natuurlijke uitstraling. Voorzie bijvoorbeeld uw verouderde schutting van sfeervolle wilgenmatten.

Wat kenmerkt de wilgenmat voor een wilgen hekwerk?

De matten voor het maken van een wilgen hekwerk hebben unieke natuurlijke eigenschappen:

 • Afmeting wilgenmat (hxb): 180×200, 200×200 en 180×300 of 200x300cm
 • Dikte van de wilgentak: circa 8mm
 • Wilgentakken onderling verbonden met verzinkt ijzerdraad
 • Plaatsen tegen betongaas
 • Ook geschikt om een oud hekwerk of lelijke muur weg te werken
 • Door speciale bindtechniek minder doorkijk (halve knooptechniek)
 • Langere levensduur bij gebruik van klimplanten: dan verdrogen de wilgentakken minder snel
Kwaliteit en ervaring bij Arends Natuurlijk

Onze vestiging is voor particulieren geopend op:

Maandag – Vrijdag: 9:00 – 12:00 en 13:00 – 17:00
Zaterdag: 9:00 – 12:00
Andere tijden op afspraak: 06 – 41 176 171

Belangrijk voor de levensduur van uw wilgen hekwerk

Voor een optimale levensduur van uw wilgen hekwerk is het volgende belangrijk:

 • De levensduur van wilgenmatten als hekwerk is mede afhankelijk van de constructie en bevestiging. Zorg er altijd voor dat wilgen matten voor uw hekwerk goed vastzitten om mechanische schade te voorkomen.
 • Een wilgen hekwerk plaatst u het liefst enkele centimeters boven de grond. Een wilgen hekwerk kan niet goed drogen wat de levensduur niet ten goede komt.

Meer weten over onze wilgenmatten?

Wilt u meer weten over het maken van een wilgen hekwerk? Neem dan contact met ons op via 0488 72 31 24. Of stuur ons een e-mail via info@arendsnatuurlijk.nl. Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze showroom in Kesteren.

De waardering van arendsnatuurlijk.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 24 reviews.